NEMAM ZDRAVSTVENU KNJIŽICU, TO JE ŽIVA ISTINA: Konstrakta o pobedi na domaćem takmičenju "Pesma za Evroviziju" i odlasku u Torino

Na Pesmi Evrovizije u Torinu Srbiju će predstavljati Konstrakta sa pesmom "In corpore sano". To je epilog glasanja stručnog žirija i publike na takmičenju "Pesma za Evroviziju 2022". Konstrakta je istakla da joj sinoć nije bilo jasno šta se dešava, kao i da će joj biti potrebno vremena da se sabere. Očekuje dobru zabavu u Torinu.

Pobednica Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, gostovala je u Jutarnjem programu RTS-a i istakla da je spavala samo nekoliko sati od pobede na "Pesmi za Evroviziju 2022".

- Biće mi potrebno vremena da saberem, sinoć mi nije bilo jasno šta se dešava, doći ćemo i do toga - istakla je Konstrakta.

Konkurencija i borba na takmičenju bile su velike.

- Ne mogu da kažem da sam se borila, to je bio tok događaja i posle prvog polufinala pesma je skrenula pažnju - napomenula je Ana Đurić.

Kako ističe Đurićeva, sa pripremama za nastup u Torinu, počinje odmah.

- Pripreme počinju, koliko ja shvatam, odmah, budući da je to od 12. do 14. maja. Ima tu posla, tako da pretpostavljam da sad već ulazimo u organizaciju nastupa, medijskih plasiranja i ostalog - priča dalje pevačica i kaže da će nastup biti verovatno nešto drugačiji nego što je bio na nacionalnom takmičenju.

- Ja za sad ne znam. Ovaj nastup smo koncipirali ovako. Pretpostavljam da ćemo ga to Torina razraditi. Ne znam, videćemo. Svakako očekujem da bude zabavno - dodaje ona.

Mnogi govore o poruci pesme koja će nas predstavljati na Evroviziji, a Konstrakta na to ovako odgovara:

- Pesma je slojevita i ima dosta poruka, ja ne volim da izdvajam nijednu, ali ima ih dosta, svako nađe nešto. Možda neki odnos prema zdravlju koji je aktuelan, ali ne mislim sad na ovaj pandemijski, nego uopšte. Mislim da je to trend koji je prisutan možda već nekih desetak godina - nastavlja Ana, a kako kaže, stih iz pesme koji govori da nema zdravstvenu knjižicu, stoprocentno je utemeljen u njenoj realnosti.

- To je živa istina. Nemam zdravstvenu knjižicu i nisam jedina - iskrena je ona.

Podsetimo, u Italiji će ove godine, na 66. Evroviziji, nastupati predstavnici iz 41 zemlje. Polufinala se održavaju 10. i 12. maja, a veliko finale 14. maja u dvorani Pala Olimpiko u Torinu.

Izvor: RTS
Foto: RTS Beogradska hronika Jutarnji program - Youtube/PrintScreen

Pogledajte još