fbpx

Film Selo bez žena nagradjen u Madridu

BEOGRAD, 13. maja 2011. (Beta) - Dokumentarni film reditelja Srdjana Šarenca "Selo bez žena" koji prati trojicu braće Janković iz sela Zabrdje u jugozapadnoj Srbiji u potrazi za nevestama iz Albanije, osvojio je drugu nagradu na festivalu dokumentarnog filma u Madridu.

Film "Selo bez žena" nagradjen je u kategoriji autorskog dokumentarnog filma na 11. izdanju festivala Documenta Madrid koji se završava u nedelju, 15. maja, a uručenje nagrade je na ceremoniji zatvaranja festivala u subotu, 14. maja, rekao je agenciji Beta Šarenac.

Film o braći Janković, poslednjim stanovnicima sela Zabrdje, neženjama u 30-im godinama koji kreću u potragu za nevestama iz Albanije, prikazan je na više medjunarodnih festivala, a dobitnik je nagrade za najbolji projekat Zagrebdox pitching Foruma 2008. godine.

Nedavno je uvršten u konkurenciju 25. festivala dokumentarnog i antropološkog filma u Parnu u Estoniji i uz još pet dokumentarnih filmova, takmičiće će se za People's Award Estonije, odnosno nagradu koja će biti dodeljena na osnovu glasova naroda putem televotinga.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.