Nagradjen film Nikole Polića Nevidljive

BEOGRAD, 13. maja 2011. (Beta) - Film "Nevidljive" Nikole Polića, polaznika Kampa "Slobodna zona junior", nagradjen je za doprinos u podizanju svesti javnosti o neprihvatljivosti seksualno i rodno zasnovanog nasilja, saopštili su u petak organizatori Festivala "Slobodna zona".

Žiri koji su činili Ratko Božović (predsednik žirija), Lidija Obradović (UNS) i Jelka Jovanović (NUNS), jednoglasno je doneo odluku da se u kategoriji "Nagrada za najbolji dokumentarni film ili televizijsku emisiju o seksualno i rodno zasnovanom nasilju" nagradi dokumentarni film "Nevidljive" autora Nikole Polića, u produkciji Fonda B92.

Film "Nevidljive" nastao je u okviru kampa angažovanog dokumentarnog filma "Slobodna zona junior", a autor u svom filmu istražuje pitanje percepcije seksualnih radnica, nasilja koje se vrši nad njima, ali i predstavlja njihove životne priče, želje, ambicije.

Nagrada je deo projekta "Borba protiv seksualno i rodno zasnovanog nasilja", koji se sprovodi u okviru Uprave za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada i socijalne politike u saradnji sa Programom Ujedinjenih Nacija za razvoj, uz finansijsku podršku Vlade Norveške.

Pogledajte još