Kako da trenutno popravite raspoloženje

Mini doze, maksi efekti

Lečenje se u homeopatiji prilagođava simptomima. Ako je loše raspoloženje praćeno razdražljivošću, preporučuje se kalijum fosforikum; ukoliko ste iscrpljeni, prijaće vam acidum fosforikum (fosforna kiselina), a dopamin treba da koristite ako imate osećaj da nikako ne možete da se pomerite sa mrtve tačke.

Živelo svetlo

Naučno je dokazano da se osobe koje su izložene slabom svetlu lakše zamaraju i češće pate od depresije. Zato iskoristite lepo vreme da što više šetate, ali samo u doba dana kada sunčevo zračenje nije prejako, i koristite sijalice od 100 W gde god je to moguće.


Šetajte, to prija

Šetajte brzim tempom bez obzira na vremenske uslove, pošto je fizička aktivnost od ključnog značaja za mentalnu ravnotežu. Istraživanja su pokazala da po efikasnosti ne zaostaje za kognitivnom terapijom!

Boravak u prirodi najbolji je lek protiv depresivnih raspoloženja. Uživajte što više na svežem vazduhu i u dnevnoj svetlosti. Dugačke šetnje ili vožnja biciklom jačaju imunitet i daju energiju

Vitamin B obezbeđuje ravnotežu

U vašoj ishrani treba da budu zastupljene namirnice bogate vitaminom B, koji je neophodan za nervnu ravnotežu i dobar san. To znači da treba da jedete izntegralne žitarice, mahunarke, riblju ikru, grašak i suvo voće. Prijala bi vam i dvomesečna kura sa pivskim kvascem ili klicama žitarica. Ponavljajte ovu kuru s vremena na vreme, pošto je nepobitno utvrđeno da depresivne osobe pate od nedostatka ovog vitamina.

Stimulišite tačke na stopalima

Pritiskajte 10 sekundi tačke ispod i na sredini nožnog palca, a zatim pređite na masažu ispupčenog dela na tabanu, naročio njegov centar. Ukoliko niste zadovoljni rezultatima, obratite se za pomoć profesionalnom maseru.


Brzo opuštanje

Sedite na stolicu i stavite ruke na butine. Zažmurite i trudite se da budite svesni svakog dela svoga tela. Dišite polako. Dok udišete, trudite se da budete što opušteniji. Dok izdišete, zamišljajte kako izbacujete sve probleme. Posle tri minuta, vratite se prirodnom ritmu disanja, Otvorite oči. Radite ovu vežbu opuštanja dva puta dnevno.

Masirajte se

Ako se osećate kao da su vam sve lađe potonule, masirajte solarni pleksus, taban i unutrašnju stranu ručnog zgloba mešavinom esencijalnih ulja koju ste napravili od po jedne kapi esekcijalnog ulja lavande, majčine dušice i kamilice i tri kapi bademovog ulja. Ponavljajte ovu masažu tri puta dnevno sve dok ne osetite poboljšanje.

(Blic.rs)

Pogledajte još