Anđelinin film o Bosni se zove “U zemlji krvi i meda”

Film čija je radnja smeštena u Bosni i Hercegovini, a u kome igraju brojni glumci iz regiona zvaće se „In the Land of Blood and Honey“ (U zemlji krvi i meda/dobra i zla), obelodanjeno je na Kanskom festivalu, piše "Blic".

Kako prenosi “Hollywood Reporter” zvanična premijera ovog filma je zakazana za 23. decembar u Americi, a Andželina je izjavila da nije bilo lako odlučiti se za konačan naziv filma te da je imala mnogo ideja za naslov.

- To je težak film i želite da pronađete pravi naslov koji će zaista pomoći gledaocu da zna u šta se upušta. Film je specifična priča o ratu u Bosni, ali je takođe i univerzalna priča. Htela sam da ispričam priču o tome kako na ljudske odnose i ponašanje utiče život u ratnom okruženju - izjavila je Anđelina Džoli i dodala:

- Bivša Jugoslavija ima bogatu istoriju dramske umetnosti, glumci su bili odlični i bila mi je čast da radim s njima. Veoma sam uzbuđena da svi vide njihov neizmeran talenat - istakla je holivudska zvezda.

Ona inače u Kanu promoviše film “Kung fu panda 2”, u kome je pozajmila glas jednom od likova.

Ne znamo da li se Anđelina pri određivanju naziva svog rediteljskog prvenca bavila etimologijom imena Balkan, ali nije na odmet pomenuti da sam naziv Balkan na turskom jeziku doslovno znači "med i krv", tj da taj naziv asocira na "predeo kojim teče i med i krv". Imajući u vidi tematiku filma, ali i viševekovne istorijske bure, oprečnosti i sličnosti ovih naših vaskolikih prostora, simbolika je više nego očigledna...

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.