ZABORAVITE NA NJIH: Četiri najčešća mita o seksu

Kvalitetan sekusalni život je preduslov za dobro funkcionisanje veze. Najbolji seks je upravo onaj koji ispunjava očekivanja oba partnera.

Mnogi muškarci smatraju da su znaci poput plitkog disanja, grčenja tela, crvenila po vratu i grudima znaci koji upućuju na to da je žena dostigla vrhunac. Ipak, istina je da ne postoji nijedan način koji može u potpunosti da ih uveri u to.

- Da bi bili potpuno sigurni da je žena dostigla vrhunac u seksu, potrebno je da imate stotine mernih uređaja, koji mere aktivnost u cerebralnom korteksu mozga. Ne preostaje vam ništa dugo, dragi muškarci, nego da verujete ženama na reč - kaže autorka knjige na temu seksa Trejsi Koks.

Mit: Provokativni seksi veš garantuje super seks

Seksi veš je dobar začin za bolji ljubavni život, pa nije loše ponekad uložiti malo novca i truda kako bi žena izgledala seksi. Ipak, ukoliko postoje, donji veš će teško rešiti vaše ljubavne probleme.

- Iako kupovanje haltera i kožnih kostima budi maštu, ono nije rešenje za svaki seksualni problem, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine - ističe Koks.

Mit: Razgovori o seksu ubijaju spontanost

Većina parova rado će razgovarati o seksu s partnerom sve dok je on dobar, ali čim stvari krenu po zlu više od 90 posto njih će se odlučiti za ćutanje jer se plaše da ne uvede partnera ili da ne ispadnu nesigurni.

- Svaki se par povremeno susreće s problemima u krevetu, a oni koji su međusobno iskreni pre će rešiti probleme - kaže Koks.

Mit: Seks treba da traje najmanje 20 minuta

Ovaj popularni mit nastao je kao posledica brojnih studija koje su otkrile da je ženama u proseku potrebno 20-ak minuta da dosegnu orgazam.

- Dok je nekima dovoljno dva minuta, drugima neće biti dosta ni 40, a treće pak neće ni doživeti orgazam, tako da je merenje vremena u seksu loša ideja - smatra Koks.

Opterećivanje vremenom ubija spontanost, a recept za dobar seksualni život uključuje raznolikost kao i povremeni "seks na brzaka" jednako kao i "maratonski seks".

Mit: Odličan seks znači i odličnu vezu

- Strastveni seks najčešće je pratilac turbulentnih veza, a ne onih stabilnih i ispunjavajućih - kaže Koks.

Dobar seksualni život nužan je preduslov dobre veze, ali seks je aktivnost kojom se ne može meriti kvalitet nečijeg odnosa.

Mnogi greše jer misle da im je neka veza "suđena" zbog fantastičnog seksa, ali nisu svesni da će se i on menjati kako se veza bude primicala kraju.

- Najbolji seks je onaj koji ispunjava oba partnera i nakon godinu, dve i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga želimo da osvojimo - ističe Koks.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još