Sensation White iz drugog ugla

Priča o beogradskom Sensation-u počinje mnogo pre 21. maja 2011. Još pre nekoliko godina, nekolicina „zagriženih“ klabera putovala je do okolnih zemalja da bi videla čuvenu senzaciju u belom. Zatim su danima svojim prijateljima prepričavali doživljaje. Njihovi prijatelji su pričali svojim prijateljima, ovi svojim, i tako se proneo glas, taj „word of mouth“ efekat, jači od bilo koje reklame. Dovoljno je bilo reći – „To moraš da vidiš i osetiš, ne može se prepričati“, i ljudi su bili „kupljeni“...

NADLANU.COM FOTOGALERIJA NO. 1

(old_image)

Sensation White je kao Mekdonalds. Na neki način smo se osetili privilegovanima što je došao konačno i kod nas. Ali ubrzo shvatite da smo samo postali dobro tržište za njihov licencirani proizvod. Svuda na svetu Sensation kao i Mek, izgleda isto. Imaju isti ukus, isto zvuče, ambijent, muzika, dekoracija, obraćanje gostima – u bilo kom kraju sveta – uvek i svuda isto. Ne rizikujete – znate šta ćete dobiti za svoj novac. Globalizacija, Mekdonaldizacija, proizvodi Zapada – nazovite ih kako hoćete, ali teško ih je izbeći.

U Beogradskoj areni su, kao i na svakom drugom Sensation-u, svi bili obučeni u belo. Neko bi rekao da je to suludo, organizatori ističu da je to znak „ujedinjenja“, treći da je to način i da se bude kreativan. Već na putu do Arene prepoznavalo se ko ide na žurku. Mnogi su bili u jednostavnijoj varijanti, dok su neki muškarci imali (mornarske) kapice, a devojke imali razne ukrase u kosama, pa čak i anđeoska krila.

NADLANU.COM FOTOGALERIJA NO. 2

Bez obzira što postoji mnogo elemenata da bi ova žurka bila uspešna, ona ne bi bila toliko popularna da ne postoji taj nepoznati faktor „x“. Možda je to neki neuhvatljivi vajb? Možda je do vremena u kome živimo – neko želi novu realnost, neko iz nje beži? Možda je do publike? Ko zna – neka nam javi.

VIDEO SA SPEKTAKULARNOG OTVARANJA!

Publiku su oduševili i DJ Chuckie, Sebastian Ingrosso i dugo očekivani Sander Van Doorn. Ali, ma koliko oni bili poznati, i ma koliko to zvučalo čudno – oni nisu toliko bitni na ovoj žurki. Oni su samo još jedan element senzacije u belom. U centru pažnje su efekti, i publika u belom.

* Na beogradskom Sensation Whiteu, umesto Fedde Le Granda, nastupio je holandski DJ Erick-E. Bilo je OVAKO!

* NADLANU.COM UTISCI SA OTVARANJA!

Pogledajte još