TRI KLJUČNA FAKTORA: Šta čini osnovu srećnog braka?

Svaka osoba zaslužuje partnera koji će je voleti, poštovati, biti uz nju kad je to potrebno, činiti sve da je usreći...

U braku postoje neke stvari o kojima ne bi trebalo da se povede rasprava. Između ostalog, postoje i neke veće i manje stvari koje svaka žena zaslužuje od svog supruga, a nekoliko najbitnijih su:

1. Otvorenu, iskrenu i doslednu komunikaciju

Zdrava komunikacija je ključna za dobar odnos između partnera, a svaka žena od svog partnera zaslužuje takvu otvorenu, iskrenu i doslednu komunikaciju. Zaslužuje supruga koji je u ozbiljnim situacijama spreman da ostavi telefon, isključi televizor i upusti se u smisleni razgovor. Zaslužuje i supruga koji ništa ne krije i koji zajedno s njom gradi odnos temeljen na poverenju, iskrenosti i otvorenoj komunikaciji. Dakle, nije bitno samo komunicirati, bitno je komunicirati s razumevanjem.

2. Fizičku, emocionalnu i finansijsku zaštitu

Suprug treba da bude onaj koji briše suze svoje supruge, a ne onaj koji ih uzrokuje, osim ako govorimo o suzama radosnicama. Uz svog muža, svaka žena treba da se oseća kao najsigurnija osoba na svetu i da uz sebe ima nekoga ko je spreman da se bori za svoju porodicu u svakoj situaciji. Naravno, važi i obrnuto.

3. Vreme koje izdvaja za vas

Kaže se da je vreme novac, a svaka žena zaslužuje da uz sebe ima supruga koji je spreman da ulaže u svoj brak, i to ne samo na način da provodi vreme kod kuće. Brak će biti srećan samo ako je zajedničko vreme kvalitetno provedeno.

Zaključak: Ovo su tri vrlo jednostavne i vrlo bitne stavke u svakom braku. Naravno, što važi za jednu stranu, važi i za drugu, a ono što obe strane treba da imaju na umu jeste da brak znači neprestani trud, a jednom potpisani papiri ne znače da će sve biti lagano...

Izvor: Prva.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još