RUŽNA JE, GLUPA JE, ZUBATA JE: Ana Mihajlovski progovorila o desetogodišnjem teroru koji je trpela

Simpatije TV gledalaca Ana Mihajlovski osvojila je kada se pre više od dve decenije pojavila na malim ekranima kao voditeljka emisije "Leteći start". Usledio je rijaliti serijal "Jednostavan život", a kao voditeljka pojavila se i u "Velikom bratu", te muzičkim takmičenjima "Operacija trijumf" i "Pinkove zvezdice". I dok je pred kamerama bila nasmejana i uvek dobro raspoložena Ana je otkrila da su je neprijatne reči i grubi komentari koje je o sebi slušala veoma pogađali.

Naime, popularna TV voditeljka je u objavi na Instagramu otkrila da se zbog svega toga nekada plašila da izađe na ulicu.

- Zamislite da vam iz čista mira priđe osoba i kaže: "Gde si ti, nakazo, pošla tako gadna" ili zamislite sebe kako prilazite nekome tako. Ne ide? Naši realni životi su isprepletani sa našim digitalnim životima. Mnogima od mreža zavise raspoloženje, dan, san, a neretko i kućni budžet. Znamo da to nije idealno, ali tako je kako je - započela je svoju ispovest Ana.

- Sećam se teških životnih trenutaka, koje su javni komentari činili još težim. Sećam se i kako je to previše definisalo bar deceniju mog života - ružna je, glupa je, zubata je, ne zna da priča, ne zna da se ponaša, ne zna, ne zna, ne... Ona ništa ne zna! Naročito su bili potresni oni pasivno agresivni komentari, naizgled dobroćudni, koji vređaju svaki delić vašeg bića. Bilo je to teško vreme i ne stidim se toga. Baš zato, zbog svih ljudi koje možete da povredite, molim vas da se zapitate koji vam je cilj pre ostavljanja komentara. Da li će to pomoći nekome? Da li je komentar konstruktivan ili samo pasivno agresivan, zajedljiv ili uvredljiv? Zapitajte se i šta ta agresija čini lično vašoj ličnosti. Odakle potreba da uputite ružnu reč nekome ko nema uticaj na vaš život? Postoji li nešto dobro što možete uraditi danas za sebe i druge? To pitanje nam uvek pomaže da rastemo, a i sužava prostor za gnev - napisala je u svom postu na Instagramu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: anamihajlovski1982/Instagram

Pogledajte još