TIKET NA ČUVANJU U POLICIJI: Migrant u Belgiji "ogrebao" 250.000 evra, ali ne može da podigne dobitak jer nema papire

Mladi migrant iz Alžira koji je u supermarketu belgijskog grada Zebriža kupio dobitnu greb-greb karticu od 250.000 evra ne može da podigne novac jer se nalazi ilegalno u toj zemlji.

Proteklih par nedelja život mladog Alžirca se potpuno promenio. Boraveći bez papira u Belgiji bez stalnog krova nad glavom preko noći je došao do mogućnosti da započne nov život.

- Nisam to očekivao - rekao je medijima objašnjavajući da je kupio nekoliko greb-greb kartica.

- Jednom sam osvojio 5 evra. Drugi put 10. A sledeći put... Ova količina novca je potpuno neverovatna. Bio sam presrećan i isprva nisam mogao da verujem - rekao je mladi migrant.

U Belgiju je stigao pre dva meseca preko Španije i Francuske. U Alžiru nije mogao da nađe posao.

Želja mu je da tu i ostane:

- Hoću da radim. U Briselu. Mogu da otvorim prodavnicu. Belgija je dobra zemlja.

Od novca sa lutrije bi, pre svega, kupio stan jer trenuto nema krov nad glavom.

Nestao bez traga

Nakon što je "ogrebao" 250.000 evra, nije se pojavljivao nedelju dana. Prošlog petka, tri čoveka su se pojavila u Nacionalnoj lutriji sa njegovim tiketom. Isprva su nadležni posumnjali da su ukrali dobitni tiket zbog čega su uhapšeni.

Međutim, Alžirac je kasnije ispričao da to nije tačno.

- Dao sam tiket svom prijatelju, zato što on ima papire. Rođen je u Francuskoj, pa sam ga zamolio da preuzme novac umesto mene - otkrio je migrant.

Trojica uhapšenih su posle toga pušteni na slobodu.

Tiket na čuvanju u policiji, kako do 250.000 evra

U međuvremenu, pronašao je advokata sa kojim će pokušati da dođe do novca.

- U supermarketu su znali da je on pravi dobitnik zbog snimka sigurnosnih kamera. Ipak, doći do tog novca nije tako lako - izjavio je njegov advokat Aleksander Ferštete.

Nacionalna lutrija i dalje čeka sa isplatom. Zahtevaju broj računa u banci. Pošto nema dokumenta, ne može ni da otvori račun.

- Videćemo kako ćemo da rešimo ovo. Dok se to ne desi, tiket se nalazi na čuvanju u policiji. Tražimo dokumenta koja bi mogla da potvrde njegov identitet. Moraće da stupi u kontakt sa rodbinom u Alžiru - objasnio je advokat.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još