KADA NEKO POKUŠA DA ME ISKORISTI, IZBACUJEM GA IZ EMISIJE: Jovana Joksimović progovorila o skandalu u jutarnjem programu

Jovani Joksimović april prolazi u znaku rođendanskih proslava, koje su počele 8. aprila, kada je obeležena dvogodišnjica rada televizije K1. Dva dana kasnije sin Kosta napunio je osam godina, 20. aprila suprug Željko slavi jubilarni 50. rođendan, a već 25. aprila ona će primati čestitke i poklone. Na pitanje kako izlazi na kraj sa tolikim rođendanima odgovara da ne razmišlja o snalaženju, već da uživa u pripremama slavlja i kupovini poklona, a onda dodaje:

- Bolji početak proleća ne mogu ni da zamislim. Sve najvažnije dogodilo se baš u ovo vreme. Srećna sam, jer je taj moj lični "april u Beogradu" potpuno čaroban.

Voditeljka je za magazin HELLO! otkrila detalje svog privatnog života, evocirala uspomene sa početka karijere, pa se osvrnula na nedavni skandal na jutarnjem programu.

- Na početku karijere nisam znala gotovo ništa, jer je sam početak i tako treba da bude. Sve osim ozbiljnog učenja zanata pravi instant-novinare. Neznanje i svest o tome da ne znaš, su osnova koja jedina, omogućava napredak i razvoj. Doći na televiziju kojom vlada jedan Aleksandar Tijanić najbolji je način da brzo shvatiš koliko ne znaš i da požuriš sa učenjem - izjavila je voditeljka.

Progovorila je i o odnosu sa kolegama u poslu.

- Čini mi se da je ta naša novinarska profesija toliko izmučena, u mnogo aspekata zgažena, da joj je cena strašno srozana, pa bi mi izgledalo kao da je dodatno šutiram kada bih počela da pričam bilo šta loše o njoj, uključujući razočarenje nekim ljudima - istakla je Jovana.

Željko je 2001. godine objavio "Telo vreteno" a lepa dama priznaje da nije mogla ni da zamisli da će joj baš on biti suprug.

- Isto što bih rekla da mi je neko prorekao udaju za Džuda Loa. Te godine bila je i premijera filma "Neprijatelj pred vratima" u kom je on igrao glavnu ulogu. Dakle, rekla bih: "Nemojte da me zezate" - rekla je šaljivo Jovana.

Da li je proslava televizije bila baš onakva kakvu ste želeli?

- Kada uzmete u obzir činjenicu da smo sa "K1" krenuli usred korone i sve što se dešavalo u protekle dve godine, verujte mi, nisam smela ni da zamišljam, a kamoli da verujem da ćemo doživeti drugi rođendan. Zato i jeste na kraju sve bilo tako sjajno. Nema ništa lepše nego slaviti avanturu svog života i to avanturu koja vam je omogućila da pokažete šta i koliko možete, od čega se sastojite.

Nemoguće je ne pomenuti emisiju o kojoj se danima pričalo. Da li ste i ranije bili spremni da nekoga izbacite iz programa, ali niste bili na sopstvenoj televiziji?

- Uvek sam spremna. Nepristojnost je na prvom mestu moje crne liste, kao i svaki pokušaj da me neko iskoristi. Tada nema razgovora već sledi izbacivanje.

Kad se desi nešto što znatno odudara od "običnog dana na poslu", da li se sa nekim konsultujete, da li vagate vaše poteze, čitate komentare?

- Uvek, pre svih razgovaram sa Željkom. Mreže i komentari me ne zanimaju, bar ne kada je reč o mom integritetu. Nemam, pri tom, ništa protiv da svako ima svoje mišljenje, svoj stav, ali kada dođemo do toga da neko zloupotrebi gostoprimstvo, pokuša da te iskoristi za lični cilj, tada me ničije mišljenje ne zanima, osim mog i mog muža.

Jovana je na kraju intervju otkrila kako održava vitku liniju.

- Jurim za decom. Nema boljeg treninga - rekla je Joksimovićeva.

Izvor: Republika.rs/Hellomagazin.rs
Foto: jjovanajoksimovic/Instagram

Pogledajte još