Ferguson: Želim još evropskih titula

Junajted je dokazao da je bez premca u Engleskoj, gde ima rekordan broj osvojenih domaćih titula (19) i osvojenih FA Kupova (11). U Evropi, međutim, ima samo tri titule.

Najbolji u Evropi bio je 1968. godine, a Ferguson ga je doveo do titula i 1999. i 2008. godine.

"Uvek sam govorio da je to oblast u kojoj možemo da budemo bolji. Trebalo je više da pobeđujemo i zato su mi očekivanja tako velika", rekao je Ferguson novinarima u Londonu.

Škotski trener rekao je da zavidi uspešnijim klubovima, Real Madridu koji ima devet kontinentalnih titula, Milanu sa sedam, Liverpulu sa pet, kao i Ajaksu i Bajern Minhenu koji imaju po četiri.

"To je nivo na kome mi treba da budemo. Moramo brzo da sustignemo rivale. Verujem da sadašnji tim ima dovoljno iskustva u evropskim takmičenjima da postigne uspeh", rekao je Ferguson.

Trener ima skoro 70 godina i svestan je da će biti teško da baš on dovede ekipu do vrha liste najuspešnijih u Evropi, ali je rekao da ne pati zbog toga. On je kazao da se neće još povlačiti jer želi da stekne još veću prednost u broju osvojenih domaćih titula nad rivalom Liverpulom.

Ferguson je u Junajted došao 1986. godine i trebalo mu je 13 godina da dovede ekipu do prve titule evropskog prvaka, a pet do prvog kontinentalnog trofeja, odnosno Kupa evropskih Kupova 1991.

Ako pobedi u subotu, mogao bi izjednači rekord engleskog stručnjaka Boba Pejslija, kao jedinog evropskog trenera sa tri evropske titule. Nekadašnji trener Liverpula doveo je "crvene" do kontinentalnog vrha 1977, 1978. i 1981. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.