VIRTUS nagrada za doprinos lokalnoj zajednici za projekat "EUROBANK Mančester junajted škola fudbala"

Fondacija Trag je i ove godine, sa željom da istakne doprinos kompanija i pojedinaca na polju društvene odgovornosti, proglasila dobitnike VIRTUS nagrade, a priznanje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje pripalo je Eurobanci za realizaciju projekta "Mančester junajted Škola fudbala za decu".

Partnerstvo Fudbalskog kluba Mančester junajted i Eurobanke započeto je 2014. godine na polju platnih kartica, a zahvaljujući ovoj saradnji, Banka je prošle godine dovela u Srbiju jednu od najprestižnijih škola fudbala za decu, želeći da pruži priliku mališanima da fudbalsko znanje i praktično iskustvo steknu od renomiranih trenera kao i bivšeg polaznika ove škole, Vesa Brauna.

Jedinstvenu priliku da uzmu učešće u ovoj priznatoj školi fudbala dobili su mladi talenti iz cele zemlje, uzrasta do 11 godina, ali i treneri koji će svoje znanje nastaviti da prenose na generacije koje tek dolaze. Imajući u vidu da društvena odgovornost predstavlja jednu od glavnih vrednosti oba partnera – Eurobank i Mančester junajteda, ovo iskustvo omogućeno je i deci zaposlenih, deci klijenata i partnera Eurobanke, kao i štićenicima domova za decu bez roditeljskog staranja i SOS Dečijeg sela Kraljevo i Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

- Čast je i zadovoljstvo što je i našoj deci omogućeno da treniraju sa najboljima i tako steknu vrhunsko fudbalsko znanje i iskustvo - istakla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

- Cilj Mančester junajted škole fudbala je da inspiriše sve učesnike da uživaju u procesu učenja, igranja i treniranja fudbala na "Mančester junajted način" - zaključuje glavni trener Mančester junajted škole fudbala, Robin van der Lan.

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 13 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče sve veći broj kompanija i pojedinaca da se uključi u programe i inicijative za opšte dobro. Pored ovogodišnjeg priznanja za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Eurobank je dobitnik VIRTUS nagrade u različitim kategorijama i 2009, 2010, 2011. i 2014. godine.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još