Murinjo pomaže Mančesteru protiv Barselone

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da će njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja ući u meč, ali da mora da pronađe rešenje za dobru igru protivnika, posebno Mesija.

"Sampouzdanje nam neće nedostajati. Oni su u dobroj formi, imaju sjajan tim, ali nas nisu uplašilil. Moramo da pronađemo rešenje za njihovu igru", rekao je on.

"U sutrašnjem meču nema favorita, to nije važno. Znam da će moji igrači biti spremni", dodao je 69-godišnji trener.

U prikupljanju informacija o protivniku Fergusonu je pružio pomoć trener Reala Žoze Murinjo. Real je pobedio Barselonu u finalu Kupa, ali ga je nakon toga Barsa izbacila iz polufinala Lige šampiona.

"Gledao sam Barselonu mnogo ove sezone, ali dobićemo sve informacije, Žoze nam je mnogo pomogao", dodao je Ferguson.

Za 25 godina na Old Trafordu Ferguson je osvojio 27 trofeja, među kojima i dve titule Lige šampiona, 1999. i 2008. godine.

"Očekivanja su uvek velika kada igramo u evropskom takmičenju, ali želimo uspeh jer zavidimo ostalim klubovima na dobrim rezultatima. Želimo da im se približimo", rekao je on.

Veteran Junajteda Rajan Gigs osvojio je dve titule Lige šampiona, 1999. i 2008. a godinu dana kasnije bio je u timu koji je u finalu izgubio od Barselone.

"Možemo da igramo bolje. U Rimu nismo igrali onako kako znamo. Nadam se da ćemo to ispraviti na Vembliju... U finalu ćemo dokazati da smo dobar tim", rekao je 37-godišnji Gigs.

"Barselona se od tada nije mnogo promenila, ostala je okosnica tima. Igraju dobro - sa mnogo dodavanja i kretanja, a u timu imaju najverovatnije najboljeg igrača sveta - Lionela Mesija", dodao je Gigs.

Pogledajte još