Šampionat u tucanju uskršnjim jajima i slikanje sa zekama na festivalu “Uskršnja Promenada”

Festival “Uskršnja Promenada” zamišljen je kao proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, tj. otvaranja prolećne sezone, koja sama po sebi simbolizuje radost i buđenje prirode. Festival se organizuje na platou ispred TC Promenada od 4. do 30. aprila 2022. godine.

U duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika, na platou ispred Promenade, posetioci su bili u prilici da uživaju i u ručku. Juče, na Veliku subotu delio se jagnjeći paprikaš, dok će se danas, na sam Uskrs deliti šunka, mladi luk i kuvano jaje.

Posebnu pažnju posvetili smo našim najmlađim posetiocima, pa je na Veliku subotu organizovano fotkanje sa Uskršnjim zekama.

Naravno, i ovoga puta organizovan je šampionat u tucanju uskršnjim jajima. Pobednik takmičenja dobio je 24-pack Zaječarskog piva koji je pokrovitelj manifestacije i celu šunku!

Sve aktivacije i dekoracije na festivalu biće u simbolici Uskrsa i proleća. Tako osim cvetnih aranžmana na platou ispred tržnog centra Promenada biće postavljena velika uskršnja jaja, uskršnji zeka od slame, “uskršnji kutak” za fotografisanje, osmatračnica sa koje se pruža savršen pogled na ceo festival. U prepoznatljivim festivalskim kućicama posetioci mogu kupiti rukotvorine, slane i slatke gurmanluke, igračke i med.

Sve sugrađane koji posete festival očekuju nastupi poznatih bendova, tribine, predavanja, promocije knjiga, aktivacije na društvenim mrežama i vođene ture u saradnji sa ustanovama kulture.

Prijatelji festivala su AMS Osiguranje i TC Promenada.

Više detalja o festivalu potražite na sledećem linku: http://communications.rs/uskrsnjapromenada/ 

Pogledajte još