FSS ispituje Butorovića!

Disciplinska komisija FSS je na sednici razmatrala disciplinske prijave u vezi s finalnom utakmicom Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana, odigrane 11. maja u Beogradu.

Pošto je rukovodstvo FK Vojvodine dalo zajedničku izjavu, dopunjen je postupak i zatražena je izjava od Butorovića, u vezi sa uticajem na prekid utakmice, navodi se u saopštenju na sajtu FSS-a.

"Članovi Disciplinske komisije su zaključili da, povodom okolnosti koje su dovele do prekida utakmice, saslušaju delegata utakmice Miodraga Jankovića, sudiju Slobodana Veselinovića, specijalnog kontrolora za bezbednost Đorđa Carana kao i igrače Vojvodine Željka Brkića i Danijela Mojsova. Biće saslušan i fudbaler Partizana Prins Tejgo, u prisustvu zvaničnog prevodioca, kako je zatražio Partizan", navodi se u saopštenju.

Sednica je zakazana za četvrtak 2. jun, a dan kasnije održaće se nova sednica Disciplinske komisije na kojoj se očekuje donošenje odluka.

Finalna utakmica Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine prekinuta je u 82. minutu pri vođstvu crno-belih od 2:1. Igrači i stručni štab novosadskog kluba napustili su teren nezadovoljni suđenjem, a sudija Veselinović je u 90. minutu označio kraj meča.

Utakmica je kasnije registrovana rezultatom 3:0 za Partizan.

Pogledajte još