Fetel najbrži i u Montekarlu

Fetel je do pobede došao za dva sata, devet minuta, 38 sekundi i 37 stotinki.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Fernando Alonso, sa 1,13 sekundi zaostatka za pobednikom, dok je treći kroz cilj prošao Dženson Baton iz Meklarena sa 2,37 sekundi zaostatka.

Četvrti je bio Mark Veber iz Red Bula, peto mesto zauzeo je Kamui Kobajaši iz Zaubera, dok je šesti bio vozač Meklarena Luis Hamilton. Bodove su još osvojili Adrijan Sutil iz Fors Indije, Nik Hajdfeld iz Renoa, vozač Vilijamsa Rubens Barikelo i Sebastijan Buemi iz ekipe Toro Roso.

Trka je u 72. krugu, šest krugova pre kraja, bila prekinuta zbog incidenta na stazi, ali je nakon 20-minutne pauze nastavljena. Fetel je za to vreme zamenio gume, pa mu u nastavku nije bio potreban odlazak u boks, nakon čega je rutinski priveo trku kraju.

Fetel i Red Bul su rizikovali pošto je Nemac u poslednjih 15 krugova vozio sa istrošenim gumama, ali je i pored toga uspeo da odbije napade Alonsa i Batona.

"Skoro 20 krugova sam bio pod velikim pritiskom zbog Fernanda i Džejsona, iz kruga u krug su mi se približavali", rekao je Fetel.

Fetel je peti put ove sezone krenuo sa pol pozicije, dobro je startovao zadržao prvo mesto i već u četvrtom krugu imao je 4,4 sekunde prednosti nad Batonom.

Baton je otišao u boks u 15. krugu a u narednom Fetel i Veber, ali su se nepredvidjeno zadržali u boksu, pa se Nemac na stazu se vratio iza Batona koji je u 25. krugu imao 13,1 sekund prednosti nad Fetelom.

U 34. krugu na stazu je izašao "sejfti kar" zbog incidenta u kome su učestvovali Hamilton i Masa. Fetel je izašao prvi, a iza njega Baton i Alonso.

Baton je u 48. krugu otišao u boks, ali se na stazu vratio iza Fetela i Alonsa. Španac je pokušavao da iskoristi istrošene gume Fetelovog Red Bula i obidje ga, ali je Nemac za 0,8 sekundi bio brži.

U Fetelovu korist išao je incident na stazi u 70. krugu, kada je sigurnosno vozilo ponovo izašlo na stazu. U incidentu su učestvovali Sutil, Alguersuari i Vitalij Petrov, kome su lekari u bolidu ukazivali pomoć, zbog čega su sudije istakle crvenu zastavu i prekinule trku.

Petrov je navodno pao u nesvest, ali su ga lekari povratili pa je on svestan napustio stazu. Novinari na stazi rekli su da se Rus žalio na povredu noge. Trka je nastavljena posle 20 minuta, kada su otklonjeni svi delići bolida sa staze.

Vozilo se krug iza "sejfti kara", a u 74. krugu Hamilton je udario u Pastora Maldonada, zbog čega je pod istragom sudija.

Sledeća trka u šampionatu vozi se 12. juna za Veliku nagradu Kanade u Montrealu.

Pogledajte još