Finale takmičenja za Pesmu Evrovizije 2022 - 14. maja u 21 čas na RTS-u

U subotu, 14. maja u 21 čas, na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu iz Torina, gledamo finale 66. takmičenja za "Pesmu Evrovizije".

Nakon uzbudljivih i upečatljivih nastupa zemalja učesnica u oba polufinala, za prestižnu nagradu trofej "Evrovizije", u finalu će se takmičiti 25 izvođača.

Predstavnica Srbije, Ana Đurić Кonstrakta nastupiće pod rednim brojem 24, sa numerom "In corpore sano", koja će ujedno biti i jedini predstavnik sa prostora bivše Jugoslavije na ovom takmičenju.

Foto: Eurovision.tv

Prema propozicijama takmičenja, automatski su se plasirali članovi takozvane "Velike petorke": Nemačka, Španija, Velika Britanija, Francuska i domaćin - Italija. Oni će svoje numere pred publikom u areni "Pala Olimpiko" izvesti prvi put u celosti u subotu.

U finalu najvećeg svetskog muzičkog spektakla, gledaćemo i slušati ostale predstavnike: Litvanije, Švajcarske, Ukrajine, Holandije, Moldavije, Portugalije, Islanda, Grčke, Norveške, Jermenije, Belgije, Češke, Azarbejdžana, Srbije, Poljske, Finske, Estonije, Australije, Švedske i Rumunije.

Foto: Eurovision.tv

Direktan prenos finala "Pesme Evrovizije" pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Кomentator prenosa je Duška Vučinić.

Foto: RTS/Promo

Izvor: RTS
Foto: Eurovision.tv

Pogledajte još