Jedinstven TV mobilni telefon

Najveći korejski proizvođač mobilnih telefona i pripadajućih tehnologija prvi je odlučio na tlu Starog kontinenta da predstavi mobilni s mogućnostima prijema televizijskog signala. Prva pošiljka T− DMB (Terrestrial Digital Multimedia Broadcasting) telefona isporučena je korisnicima u Nemačkoj putem lokalnog telekomunikacijskog operatera "Debitela", koji prvi kreće u komercijalno pružanje DMB (Digital Multimedia Broadcasting) usluga. Samsung SGH− P900 po mnogo čemu je jedinstven proizvod, a dolazi i s podrškom za prenos radijskih programa, zvučnicima, MP3 playerom i kamerom od 2 megapiksela.

Za potpun doživljaj televizijskog prijema korisnicima je omogućeno okretanje gornje strane uređaja te postavljanje ekrana u horizontalni položaj. Ugrađeni QVGA ekran omogućuje prikaz 240x320 piksela u 262.144 boja. Ovaj Samsungov preklopni mobilni dimenzija je 92x49x26 mm, a s ostalim bežičnim uređajima povezuje se putem USB−a ili Bluetooth bežične veze. 

Pored spomenute T−DMB funkcionalnosti, dolazi i sa TV izlazom, pretraživačem, PIM menadžerom (Personal Information Manager), te celim nizom alata. Mobilne TV usluge ispočetka će biti dostupne samo korisnicima u pet velikih gradova – Berlinu, Kelnu, Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu – a u sledećih mesec dana  i u ostalim delovima Nemačke. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.