Ambasadori stigli vozom na Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima

Vođeni idejom da se od zaborava sačuva tradicija i kultura Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija “Zavičajna kuća” i Udruženje građana “Petrovaradin Media” sa velikim entuzijazmom organizovali su Festival kuglofa koji se održava od 3. do 5. juna 2022. u Sremskim Karlovcima.

Na naše i zadovoljstvo svih izlagača i učesnika, na Festival kuglofa udobnim vozom doputovali su i brojni ambasadori. Oni su nakon prijema u zgradi opštine u Sremskim Karlovcima obišli Festival kuglofa i znamenitosti tog vojvođanskog mesta.

Srbija voz je nacionalna kompanija čiji je zadatak da putovanje vozom učini što lepšim i komfornijim. Кonstantnim unapređenjem usluga, skraćenjem vremena putovanja, velikim brojem polazaka i obezbeđenjem različitih cenovnih kategorija ,"Srbija voz" nastoji da građanima obezbedi najpristupačniji i najkvalitetniji železnički transport kako bi vozovi bili prvi izbor prilikom donošenja odluka o putovanju. Za sve informacije: sajt www.srbvoz.rs

Danas u 13 časova planirano je proglašenje najboljeg ovogodišnjeg kuglofa na "Festivalu kuglofa" i dodela nagrada. Nakon toga, proizvođači tri prvoplasirana kuglofa pristupaju novoj izradi svojih pobedničkih kuglofa na Izlagalištu, pred publikom.

U 20 časova organizuje se koncert horova crkve Presvetog Trojstva.

Celodnevna postavka (od 10.00 do 23.00) sajamsko – turističkog karaktera obuhvata izlaganje kuglofa, karlovačkih vina i bermeta, začinskog bilja, suvenira, antikviteta, ručnih radova i starih zanatskih proizvoda.

Svakog dana biće organizovane revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, priredbe i radionice za decu, nastupi horova, muzičkih ansambala, izložbe i druge interesantne aktivacije.

Više informacija o festivalu možete pogledati na linku: http://communications.rs/festival-kuglofa-od-3-do-5-juna-u-sremskim-karlovcima/

Pogledajte još