VIŠE SAM ORTAK, NEGO VAMP ŽENA: Kalina Kovačević iskreno o svom fizičkom izgledu i poslovnim izazovima

Nakon što su u predstavi "Godine vrana" igrali ljubavnike, Kalina Kovačević i Petar Strugar ponovo su se vratili na scenu, ovoga puta kao brat i sestra u predstavi "Rat i mir". O novoj predstavi, koja se nakon 40 godina ponovo prikazuje na sceni Narodnog pozorišta, Kalina i Petar govorili su u emisiji „Kec na 11“ na televiziji K1.

- Meni je drago da se u novoj predstavi pojavilo mnogo mladih glumaca, koji su dali novu energiju. Ne smemo da zaboravimo ni 'stariju' gardu, koja je bila tu da da smernice svim mladim glumcima. Lepo smo se uklopili i ta energija se prepoznala. Radimo ozbiljan naslov, 'Rat i mir', čiju glumačku težinu ne može svako da isprati i da iznese te likove - istakla je Kalina na K1 televiziji

- Mi smo to međusobnom podrškom uspeli. Bilo je naporno, ali se isplatilo. Već imamo zakazana gostovanja u regionu, što je dobro i veoma važno, kako za nacionalni teatar, tako i za našu kulturu.

Ulogom Elen, koja je prelepa i privlači sve poglede, ali je hladna, Kalina se u predstavi "Rat i mir" našla u potpuno drugačijoj ulozi od onih u kojima smo navikli da je gledamo. I ona sama bila je iznenađena kada joj je reditelj dodelio baš tu ulogu.

- Ovo je prvi put da igram neku vamp ženu i takvu ženu, da idem na fizički izgled, koji je veoma primaran i bitan kod nje. Moram da priznam da mi je bilo vrlo interesantno kada je reditelj rekao da ja igram tu ulogu. Čak sam ga i pitala: Jesi li siguran? Svi su bili malo u zbunu, jer ja nikada ne idem na tu kartu. Ja sam više ortak nego što sam vamp žena. Ali, uradila sam to i dobili smo dobre kritike, i Petar i ja. Drago mi je što smo rizikovali i što se taj rizik isplatio - rekla je Kalina.

Na komentar da je sada pravo vreme za "Rat i mir", Petar Strugar je u razgovoru sa Boškom Jakovljevićem i Aleksandrom Jeftanović posebno naglasio da ovu predstavu ne treba dovoditi u kontekst trenutne dnevno-političke situacije.

- To je jako opasno. Mi ne možemo da pravimo prestavu o dnevno-političkim temama. Predstava je zakazana mnogo pre nego što se sve desilo i moramo da skrenemo pažnju na to. Osim toga, Tolstoj je napisao delo koje je veliko zato što je vanvremensko - napomenuo je Strugar i dodao da, baš zato što je vanvremensko, ovo delo jeste prepoznatljivo i aktuelno.

Iako je bilo komentara da je u pitanju težak komad, za koji su mnogi mislili da neće naići na pažnju mladih ljudi, Petar i Kalina su saglasni da će predstava "Rat i mir" novom postavom privući i mladu publiku, koja će rado dolaziti u Narodno pozorište.

- Zanimljiva stvar kod porodica koje se pojavljuju u "Ratu i miru" je da ta one ne trguju finansijskim sredstvima, već trguju krvlju, odnosno nasledstvima. Upravo to je bila najveća moneta u tom društvu, a Tolstoj je hteo da napravi roman o aristokratskoj Rusiji i tom staležu, koji je bio ogroman - zaključio je Strugar.

Autor: Nadlanu.com
Foto: kalinakovacevic/Instagram

Pogledajte još