KLJUČNI MOMENTI: Pet znakova otkrivaju da je vašoj ljubavnoj vezi došao kraj

Da li znate da prepoznate kada je vreme da prekinete ljubavnu vezu? Ovih nekoliko saveta može da vam pomogne u tome.

Forenzički i klinički psiholog doktor Džastin D'Arienzo na TikToku je podelio pet znakova da je vašoj ljubavnoj vezi "istekao rok trajanja" i da vreme da se raziđete. Ukoliko ste dugo u vezi ponekad je teško da uvidite kada je pravo vreme da odete, naročita ako ste u tu vezu uložili mnogo truda, vremena i emocija. Međutim, ostanak u vezi u kojoj nema ljubavi je ipak najgora opcija - ona može da vam donese mnogo više štete nego koristi na duge staze.

Dakle, kako možete da znate da li samo prolazite kroz težak period - ili je stvarno gotovo? Psiholog Džastin D'Arienzo u jednom videu koji je okačio na svoj Tik Tok nalog govori o pet znakova koji mogu da ukažu na to da je vašoj vezi došao kraj. Dakle, ako se pronalazite u nekoj od sledećih izjava, možda je vreme za raskid. Proverite.

Više vas ne zanima fizička i emocionalna intimnost

Emocionalna intimnost predstavlja osnovu svake veze. Dakle, ako više ne osećate da želite deliti tugu, radost ili strah sa svojim partnerom – to bi mogla biti crvena zastavica.

Radije biste bili sami nego sa svojim partnerom

Zamislite da imate slobodan dan, nemate nikakve planove ni obaveze. Kako biste ga najradije iskoristili? Da li biste otišli negde sa partnerom, proveli veče ušuškani ispred televizora ili otišli u provod ili biste se pre odlučili da njega iskuljučite iz tih planova? Ukoliko ne želite više sa njim da delite svoje slobodno vreme to je takođe znak za uzbunu.

Svaki vaš razgovor se završava svađom

Ako svaka interakcija, koliko god bila bezazlena, vodi do svađe, to nije dobar znak. Doktor D'Arienzo kaže da treba da budete svesni da su svađe normalne u vezama, ali ne svaki put kada razgovarate.

Osuđujete sve što vaš partner radi

Da li vas iritiraju čak i najmanje stvari koje vaš partner čini? Možda vam sada smeta nešto što ranije niste ni primećivali, možda mu sada zamerate neke stvari koje vam ranije uopšte nisu smetale? Ovakva reakcija može biti znak da je vreme da se razdvojite.

Više vas nije briga za partnera

Ako primetite da ste izgubili interesovanje za partnera, ne zanima vas šta radi, kako funkcionište tokom dana, sa bliskim ljudima ili prijateljima, verovatno niste toliko zainteresovani kao nekada. To je znak da je vašoj vezi kraj.

Izvor: Klix.ba
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još