BIZARNA ODLUKA SUDA: Amerikanku u 16. godini silovao 14 godina stariji muškarac, dete dodeljeno ocu, a majka plaća alimentaciju

Sud u Luizijani dosudio je puno starateljstvo nad detetom čoveku koji je silovao maloletnicu pre 17 godina. Presuda je još bizarnija kada se uzme u obzir da majka mora da uplaćuje alimentaciju.

Krista Abelset upoznala je Džona Barnsau gradiću Hamond 2005. godine. Ponudio se da je odveze kući nakon što izašla sa drugaricama u lokalni restoran.

- Umesto da me odvede mojoj kući, dovezao me je u svoju. Kada smo ušli, silovao me je na kauču u dnevnoj sobi - kaže za američku televiziju WBRZ Abelsetova, koja do te noći nije poznavala Barnsa, ali je ostala trudna.

Svi su pretpostavljali da je zatrudnela sa tadašnjim dečkom, a ona nije mogla da prizna da je bila silovana pa ih je pustila da veruju u tu priču.

Rodila je ćerku i odgajala je sama sve do 2011. godine kada je Barns saznao da možda ima ćerku.

- Kada je imala pet godina saznao je za nju. Onda je tražio starateljstvo i hteo da mi je oduzme. Sud nam je dodelio jednako starateljstvo uprkos tome što je dete bilo plod silovanja - kaže majka.

DNK test je pokazao sa 99,97 odsto sigurnosti da je Barns otac deteta. Tada je imao 30 godina, a Abelset samo 16, što znači da je bila maloletnica i seksualni čin je, čak i da nije bio nasilan, bio protivzakonit.

Abelset od početka tvrdi da je silovana i da se seksualni čin odigrao bez njene saglasnosti.

U julu 2015. godine podigla je kriminalnu optužnicu protiv Barnsa za silovanje, dajući izveštaj o tome šta se desilo šerifskoj kancelariji u Tangipahoa Pariš.

Od tada se sa optužnicom ništa nije desilo, a u šerifovoj kancelariji kažu da istraga i dalje traje.

- Slučaju nikada nije dodeljen detektiv i ništa nije istraženo - navodi Abelset.

Situacija se dramatično promenila ove godine kada je sudija dodelio Barnsu puno starateljstvo i naredio Abelset da plaća alimentaciju.

- Prinuđena je da plaća svom silovatelju alimentaciju i sudske troškove i da se odrekne starateljstva nad detetom koje je rezultat silovanja. Nema nikakve logike - kaže Stejsi Triš, radnica neprofitne organizacije Save Lives.

Abelset ističe da je Barns dobro povezan i da je iza kulisa uticao na takvu odluku.

- Više puta mi je pretio. Rekao mi je da ima veze u pravosudnom sistemu i da treba da se pazim jer može da je uzme kad god hoće. Nisam mu verovala dok se nije desilo - kaže Abelset.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još