Ekologija je važan stub društveno-odgovornog poslovanja Eurobank Direktne

Eurobank Direktna je podržala projekat "Zelena Srbija" koji sprovodi kompanija Color Media Communications. Predstavnici Banke učestvovali su u sadnji u parku "Ušće", koji je ovom prilikom oplemenjen sadnicama lipe, japanske trešnje i kuglaste katalpe. Cilj projekta "Zelena Srbija" jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje Srbije.

- Zaštita životne sredine predstavlja integralni deo strategije korporativne društvene odgovornosti Banke. Strateški smo, već gotovo dve decenije, usmereni ka kontinuiranom ulaganju u lokalnu zajednicu i na tome ćemo raditi i ubuduće - rekla je Aleksandra Džaferović, rukovodilac Službe korporativnih komunikacija Eurobank Direktne.

Od svog osnivanja Eurobank Direktna je posvećena zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa putem odgovornog finansiranja i upravljanja obnovljivim izvorima energije. Banka sprovodi niz inicijativa kao što su odgovorno finasiranje, odgovorno upravljanje otpadom, primena principa zelenih nabavki, a sve u cilju smanjenja negativnog uticaja na životnu sredinu.

U cilju podizanja svesti javnosti o značaju očuvanja prirodnih resursa Banka je i ove godine, tradicionalno, učestvovala u globalnoj ekološkoj akciji "Sat za našu planetu" koju organizuje WWF Adria-Srbija. Tako je, 26. marta, povodom Svetskog dana planete Zemlje, Eurobank Direktna na sat vremena ugasila svetla u svojim upravnim zgradama u Beogradu i Kragujevcu i pozvala građane da i oni učine isto.

Od značajnijih projekata koje je Banka implementirala ranijih godina, posebno se izdvaja projekat "Parkovi za pluća Srbije", u okviru kojeg je, u gradovima u kojima posluje, rekonstruisala centralne gradske parkove i omogućila da urbane sredine dobiju svoje sređene i čiste "zelene oaze".

Eurobank Direktna će i u budućnosti nastaviti da podržava različite inicijative koje ukazuju na značaj očuvanja životne sredine i prirodnih resursa za sadašnje i buduće generacije.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još