ČETIRI RAZLOGA: Zašto ne dozvoljavate sebi da budete srećni u ljubavi?

Ne može se osporiti da nova veza ili ljubavni interes, pored pozitivnih osećanja mogu izazvati i brigu - hoće li to uspeti, da li mu se dopadate, da li vas on zaista privlači...? Sjajna veza može biti jedno od najzabavnijih i najuzbudljivijih iskustava, ali put do nje je ponekad trnovit.

Mnogo je prepreka koje morate da prevladate kako biste pronašli "onog pravog". Koja su četiri razloga zašto držite tipa kog želite na distanci?

Vaše verovanje u ljubav je splasnulo

Usredsređenost na sve prepreke i na ono što bi moglo da se dogodi, apsolutno će vas ostaviti oslabljenim i preplavljenim. Svo to razmišljanje može da iscrpi i dovede vas do toga da mislite da je ljubav nemoguća. Dakle, kako se ne biste razočarali, možda ćete odlučiti da bi bilo lakše da odustanete ili da se ne upustite svim srcem u odnos.

Ne uspevate da se borite za onog kojeg stvarno želite

Kada verujete da je ljubav nemoguća i da je planina previsoka, nećete uspeti da stignete tamo gde stvarno želite da budete. Bojite se da biste zapravo mogli da budete srećni i da bi ljubav mogla da vam uspe. Iz straha i iz želje da "igrate na sigurno" izlazite s nekim ko vas voli. Ako izlazite s nekim ko vas voli - tu nema rizika; vi kontrolišete ishod. A ako idete za onim što želite, tu se javlja rizik - rizik da vam srce bude slomljeno, da budete ostavljeni... Ali i rizik da budete srećni. Rizik je vredan toga. Uostalom, koristi daleko nadmašuju rizik gubitka, pa zašto onda ne uložite sve?

Verujete da se "srećno do kraja života" odnosi samo na druge

"Srećno do kraja života" dogodi se onome ko odluči da nikada neće odustati, bez obzira šta se dogodilo. To je neko ko će rizikovati i krenuti za onim što stvarno želi. Osoba koja će uvek iznova ustajati nakon odbijanja, raskida i bola i neće se zadovoljiti statusom quo. Vaš život i vaš izbor stvaraju ishod. Dakle, izađite napolje, pronađite resurse, potražite sreću i učinite da vam se život dogodi. Lopta je na vašem terenu - verujte u ljubav i učinite to svojom stvarnošću.

Negativnost se pojavljuje kada smo srećni

Loše stvari, naše mane i problemi se pojavljuju i kada smo srećni i jedini način da to izbegnemo je da budemo u vezi sa nekim ko nas voli, brine o nama i ko nas zapravo podržava. Osećaj nesigurnosti, ljubomore ili izbegavanja trauma iz detinjstva će se pojaviti i kada smo srećni. Ono što radimo u vezi sa tim utiče na ishod. Veza koju cenimo s nekim koga volimo može biti šetnja u nepoznato i potpuno novo iskustvo za nas, ali nikada nećete zažaliti. Da, zastrašujuće je, ali vredi. Zato se suočite sa svojim strahovima i idite za osobom koju želite, a ne za onom koju "dobijate".

Bojite se šta bi to moglo da izvuče iz vas kao i šta bi moglo da zahteva od vas. Bojite se promena koje to nosi i načina na koji biste to stekli, a promena je sama po sebi zastrašujuća samo zato što je nepoznata. Ali to je ujedno i nešto najisplativije što možete učiniti za sebe. Stoga - rizikujte i idite za onim što želite.

Izvor: Klix.ba
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još