NJEGA MORA DA IGRA NEKO KO IMA M*DA: Marko Janketić odbio da glumi Acu Lukasa

Folker Aleksandar Vuksanović poznatiji kao Aca Lukas došao je na ideju da snimi seriju "Kafana na Balkanu" u kom bi se radilo o njegovom burnom životu koji je proživeo. Za istoimeni film glumac Marko Janketić dobio je poziv da bude u glavnoj ulozi.

Međutim, Janketić je odlučio da odbije ovaj poziv i u poslednjem trenutku je odustao od snimanja serije.

- Lukasa mora da odigra neko ko ima m*da. Onaj ko bude izabran umesto mene, taj zadatak treba da odradi hrabro i sa m*dima. Film ima odličan potencijal, a mnogi ga potcenjuju jer se bavi estradom. Aca živi jedan 'rokenrol' kao malo ko u ovoj zemlji, a to je uzbudljivo za ekranizaciju. Lukas je rekao da ne očekuje da ga u filmu prikažu kao Nikolu Teslu ili Novaka Đokovića, već kao čoveka od krvi i mesa - priča Janketić za "Informer" i dodaje da nikako nije uspeo da uskladi svoje slobodne termine sa snimanjem filma o Lukasu:

- Nisam pobegao od tog filma zbog nekog hira, niti sam odbio ulogu, prosto nismo mogli da uskladimo termine. Ranije sam potpisao ugovor o snimanju serije "Pasjača", koja će se raditi u isto vreme kada i "Kafana na Balkanu", tako da nisam uspeo da stignem na obe strane. Držim do etike i ako sam već potpisao ugovor za jedan projekat, ne mogu da odustanem.

Marko kaže da mu je žao što neće Lukasa ovekovečiti na filmskom platnu, jer veruje da bi mu dobro legla ta uloga.

- Nemam vremena da žalim za bilo čim, idem dalje. Mislim da bih se odlično snašao u ulozi Lukasa, ali šta je - tu je. Reditelju Nikoli Zdravkoviću i celoj ekipi želim mnogo sreće i da naprave dobar film i istoimenu seriju - poručuje glumac.

Izvor: Republika.rs/Informer
Foto: HYPE TV-Printscreen/Youtube

Pogledajte još