UNIŠTAVAJU VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT: Kojih šest navika ubijaju libido?

Možda se mnogi susreću sa problemima tokom seksualnog odnosa o kojima ćute, a smanjenje libida je jedna od stvari zašto se to dešava.

Ako imate smanjenu želju za odnosom sa partnerom ili mislite da su vam se umanjile veštine u krevetu usled nedostatka želje, vrlo verovatno da je nešto ubilo vaš libido. Verovali ili ne, postoje namirnice i navike koje mogu ubiti vaš libido, a da toga niste ni svesnI!

1. Preterana konzumacija sira

Sir može smanjiti nivo testosterona koji je ključan faktor tako što sadrži enzim koji pretvara testosteron u estrogen. Tako da ukoliko mnogo volite sir, pokušajte da smanjite dnevni unos jer to može uticati na vaš libido.

2. Stres

Stres utiče na sve i glavni je krivac i okidač za mnoge bolesti i stanja. Previše radite, trpite pritske i ne znate kako da izađete na kraj sa svim obavezama. Sve to utiče na vaše psihičko zdravlje, pa i na libido.

3. Ne pijete dovoljno vode

Nedostatak vode u organizmu dovodi do glavobolje, nervoze i iritacije, ali i do vaginalne suvoće. Pijte više vode tokom dana kako biste poboljšali stanje organizma i uticali na hormone.

4. Ne spavate dovoljno

Osećate se previše umorno za seks? Nedostatak sna je veliki krivac za to, ukoliko ste preumorni tokom dana, to definitvno utiče na libido.

5. Pijete lekove

Ukoliko pijete antidepresive oni mogu uticati na vaše smirenje, ali isto tako, smanjiće želju za seksom. Neke studije pokazuju da ni antihistaminici ne deluju ništa bolje.

6. Pušač ste

Cigarete loše utiču na krvne sudove, izazivaju aterosklerozu, a samim tim to utiče i na prokrvljenost vagine.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još