Tužan Veliki brat

Marijana Čvrljak prva je žena koja je pobedila u našem Velikom bratu (ne računajući VIP Veliki brat). Ali, ostaje pitanje – ko je za nju glasao? Svi komentari bili su uglavnom da je osramotila sebe i svoju porodicu, a retki su oni koji su je podržali. Pa, ako je takva klima među publikom, ko je onda glasao da ona pobedi?
Ono što je još važnije jeste da se Marijana ničim nije isticala. Koji su njeni kvaliteti i vrline mogli da presude pobedu?

Napuniti čašu svojim suzama

Dok je većina drugih šou programa usmerena na kakav-takav talenat takmičara (pevanje, igranje, modeling,...), gde oni kroz šou pokazuju snagu karaktera i volju za napredovanjem i usavršavanjem, u Velikom bratu ne vidimo ništa od toga. Kako šou odmiče – takmičari pokazuju više svojih loših strana nego dobrih, sve se više svađaju i prilično nisko vređaju, psihički su sve nestabilniji i nervozniji.

Sama činjenica da neko samovoljno ulazi u kuću i na taj način svoj život i sebe prepušta na milost i nemilost nekome ko se igra njime, dok ga gledaju milioni svakojakih ljudi, prilično je uznemiravajuća. Jedna od bolesnijih igara Velikog brata bila je ona kada je trebalo da svojim suzama napune čašu. Od količine suza zavisila je nagrada. Treba li komentar na ovako nešto bizarno.

Ne da se mnogi nisu usrećili, već je nekima Veliki brat obeležio ceo život. Troje poginulih učesnika serijala "Veliki brat" 2007. godine - Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović (svi mlađi od 30 godina), ostaviće zauvek tugu njihovim roditeljima, prijateljima... ali i nekim takmičarima koji su s njima proveli skoro tri meseca zajedničkog života.

Ko dobija pet a ko više od pet minuta slave?

Pet minuta slave izgleda stvarno traju samo pet minuta

Zanimljivo je da je retko koji takmičar posle serijala nešto stvarno postigao u životu. Mediji su bili zainteresovani za njih nekoliko dana nakon završetka emisije, ali su svoje živote nastavili otprilike onde gde su stali. Jedna od izuzetaka jeste Antonija Blaće, vrlo inteligenta i pričljiva devojka koja se odlično snalazi pred kamerema, i ima sjajan smisao za humor. Već sa takvim predispozicijama i kvalitetima njoj Veliki brat možda nije ni bio potreban.

Dakle, da se vratimo na ovogodišnju pobednicu jednog tužnog serijala Velikog brata. Dok je u prvom serijalu pobednik bio Ivan Ljuba, činilo se da Srbija ima svog predstavnika, koji je čist izašao iz jednog prljavog šoua. Ivan je sve vreme bio povučen i miran, a njegovi kvaliteti bili su obrazovanost, pamet, i svestranost... Šta su Marijanini kvaliteti? Da li je i čime zaslužila pobedu?

Najlakše je osuđivati Marijanu. Ali, da li se iko zapitao ali kakva je njena životna priča? Ko je ustvari Marijana Čvrljak, majka i supruga, iz Šibenika? Da li to nekoga interesuje pre nego što „baci kamen“?

„Samo sam htela da budem srećna“

Evo šta je Marijana rekla po izlasku: „„Svog muža sam javno osramotila i prevarila, i sve ljude koji su bili prisutni na mom venčanju u crkvi. Zaljubila sam se u drugog muškarca, a u braku sam. Ne mislim da je to greh, jer mislim da svako treba da se ponaša onako kako oseća. Ne opravdavam svoje postupke, ali verujem u ljubav, i kada sam se udala verovala sam u ljubav. Ja sam sve radila iskreno, ali mi je žao što sam povredila ljude koji su mi bili najbitniji u životu! Samo sam htela da budem srećna... Ne zameram sebi ništa, uradila bih sve isto ponovo kada bi ušla, osim razbijanja po kući, jer nisam takva osoba i to bih jedino promenila.“

Šta ukućani misle o Marijaninoj pobedi?

Bojana: Marijana nije ogledalo nacije!

- Smatram da pobednik nekog rijalitija treba da bude ogledalo nacije. U ovom primeru to svakako nije slučaj, jer ne verujem da se svi ljudi poistovećuju sa Marijanom.

Duško: Bolje da sam ja pobedio!
- Navijao sam za sebe i bilo bi mi drago da sam ja pobedio, ali pošto nisam, neko drugi je morao, odnosno u ovom slučaju Marijana. Valjda će da časti zbog pobede.

Horvat: Pobeda je sumnjiva!
- Iskren da budem, ta pobeda mi je malo sumnjiva, a sve se još dodatno začinilo kad sam izašao, pa u razgovoru sa ukućanima sam postao još sumnjičaviji.

Brendon: Zaslužila je trijumf!
- Marijani, naravno, čestitam pobedu. Zaslužila je. Naravno, mislim da je trebalo ja da pobedim, a pošto nisam, ovo je skroz u redu.

Mnogi komentari su da je pobeda nameštena, da je produkcija platila Marijani kako bi povećala gledanost Velikog brata. Šta se tu zapravo desilo?

Čak ni sa Nemešom situacija nije jasna. Šta je to Nemeš shvatio i tako brzo promenio mišljenje? Ko je tu glumio, ko je ispao frajer a ko p***ica, zašto pred auditorijumom a ne u četiri oka?

Nastavlja se njihova tužna priča i van tužnog Velikog brata...

Pogledajte još