IZBEGAVAJTE IH: Kojih pet modnih grešaka pravite tokom leta?

Leto nam donosi toliko mogućnosti u svakom aspektu života, pogotovo kada se radi o modi. Letnji komadi daju nam više slobode za kombinovanje i eksperimentisanje. Međutim, pročitajte kojih pet grešaka bi trebalo da ispravite da bi ovog leta bile kraljice stila.

Biranje pogrešnih materijala

Materijali poput poliestera, poliamida ili poliakrila imaju svoje prednosti. Komadi od ovakvih materijala mogu biti izrađeni po poslednjoj modi, a jeftiniji su od nekih drugih, npr. pamučnih ili svilenih odevnih kombincija. Međutim, leti koža slabije diše ispod tih materijala i dosta se više znojimo. Letnja odeća mora biti lagana i prozračna ukoliko želimo da se u njoj osećamo komforno. Stoga, kada nastupe visoke temperature trebalo bi birati materijale poput pamuka, svile ili lana.

Nošenje pogrešnog donjeg veša

Leti bi trebalo da nosimo prozračnije odevne predmete. Uz takve materijale, potrebno je pažljivije birati donji veš. Na primer, preuske gaćice ili brushalter mogu napraviti ružna ispupčenja koja su vidljiva kroz odeću. Za ovo godišnje doba, trebalo bi birati veš u neutralnim bojama da se ne bi provideo. Crno donje rublje nije preporučljivo, a najbolja opcija bi bila laserski sečene gaćice koje vam se neće provideti i ocrtavati.

Preterano kombinovanje boja

Sa letom su stigle i boje. Dosadnoj zimskoj odeći rekli smo "Doviđenja" i sa zadovoljstvom kombinujemo boje i šarene letnje haljine. Međutim, ni sa bojama ne bi trebalo preterivati jer i u kombinovanju postoje određena pravila. Uopšteno važi: nemojte kombinovati više od tri različite boje.

Ukoliko želite da izmiksujete boje kako treba, trik je da se držite iste palete boja. Na primer, pomešajte tamnoplavu sa tirkiznom i svetloplavom i dobićete vrlo harmoničan izgled.

Previše modnih dodataka

Leti postoji toliko aksesoara kojima možemo upotpuniti autfit. Od šešira, nakita, rajfova sa raznovrsnim dezenima pa sve do najrazličitijih torbica. Međutim, trebalo bi se i u ovo vreme pridržavati dobro poznatog pravila - manje je više.

Nošenje pogrešnog broja

O ovome bi trebalo voditi računa za vreme svakog godišnjeg doba, a pogotovo leti. Leti nosimo užu i kraću odeću, te bi pogrešan broj mogao potpuno da vam pokvari izgled.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još