UČINITE SEKSUALNI ODNOS MNOGO BOLJIM: Devet saveta za fantastičnu predigru

Možda smatrate da je vaš seksualni život dobar i imate utisak da tu ništa ne bi trebalo da menjate, ali uvek ima prostora da se stvari malo začine i da se veština u krevetu podigne na još viši nivo.

U dugim vezama predigra je obično zanemarena ili se rutinski odrađuje, bez istinskog uživanja, a neretko se u potpunosti preskače. Sasvim je OK da ponekad preskočite predigru i da se odmah bacite u akciju, ali dobra predigra čini vaš seksualni odnos mnogo boljim i uzbudljivijim i povećava mogućnost za orgazam.

Ukoliko želite da raspalite vatru, izađite iz rutine i dovedite seksualno uzbuđenje na nove visine uz pomoć ovih devet seksi saveta u kojima ćete oboje uživati.

1. Razgovarajte sa partnerom... ali i pažljivo slušajte

Poverenje, opuštenost i komunikacija su javna tajna dobrog odnosa, dobre predigre i na kraju, dobrog seksa. Jedino razgovorom možete da otklonite potencijalne sumnje ili brige i sprečite moguće nesporazume i nezadovoljstvo, ali i da unapredite seksualni aspekt vašeg odnosa. Razgovorom o uzajamnim željama i fantazijama zbližavate se sa partnerom (partnerkom), ali i omogućavate ispunjavanje istih na obostrano zadovoljstvo.

Osim što je važno izraziti svoje želje, potrebno je da naučite da slušate partnera i pokažete zanimanje za njegovu stranu.

2. Mentalna igra i predigra

Predigra je definisana kao erotska stimulacija koja predhodi seksualnom odnosu, ali seksualnu napetost možete da stvorite i pre nego što se nađete nasamo. Predigra može početi satima, čak i danima ranije, a tokom perioda iščekivanja vaša želja će se samo povećavati.

Postoje mnogi načini da zagolicate maštu partnera (partnerke) unapred, na primer:

- pošaljite nevaljalu poruku u kojoj otvoreno piše šta želite da joj radite (ili šta želite da on radi vama),
- stavite mu do znanja - seksi fotkom, šta će se dogoditi kada se vidite
- kada ste u javnosti, "slučajnim" dodirima, spontanim komentarima i zavodljivim pogledima, pokažite mu da ga želite.

3. Stvorite pravu atmosferu

Možda vi ili partner/ka imate manju seksualnu želju ili vam treba više vremena da se opustite i ubacite u seksi raspoloženje - u tom slučaju, važno je napraviti pravu atmosferu. Isključite TV i telefone i posvetite se jedno drugom. Zajednička kupka, čaša vina, sveće, dobra muzika, prigušena svetla, masaža uljem - samo su neki od načina kako da stvorite odgovarajuću seksi atmosferu.

4. Seksi donji veš

Sa razlogom je seksi veš jedan od najčešćih dodataka u spavaćoj sobi - ne samo da će vaš partner uživati u pogledu, već će sam čin nošenja podići vaše samopouzdanje i razbuktati strasti. Iznenadite partnera novim komadom seksi veša, koje će naglasiti vaše atribute ili krenite zajedno u kupovinu i prepustite njemu da bira. Nežne kombinacije za romantične večeri, ultra seksi komadi za raspaljivanje požude ili samo seksi gaćice ili samostojeće čarape, daće i najobičnijoj noći poseban doživljaj u kom će uživati obe strane.

5. Izazivajte i budite nevaljali

Nedostatak mašte, stidljivost i manjak seksualnog samopouzdanja su neki od najvećih krivaca za izostanak predigre, što vodi u seksualnu monotoniju i loš seksualni život.

Seksi igre za parove su odličan način da začinite predigru. Osim što ćete se odlično zabaviti i uzbuditi, naučićete nešto novo o partneru. Igre postoje u najrazličitijim oblicima (Kama Sutra, vezivanje, igra čula...), ali im je zajedničko da na zabavan način pristupaju seksualnom otkrivanju.

Preporučujemo da isprobate igru čulima. Ona pruža nov nivo uzbuđenja i fantastična je za predigru, a sam stimulans čula je nešto što definitivno morate da isprobate.

Svucite partnera do gole kože i stavite mu povez za oči, što će pojačati svaki dodir, miris, ukus i zvuk koji im namenite. Zabranite mu (joj) da vas dira, a vi ga (je) izazivajte dodirima, mazite, golicajte perom, ljubite po celom telu, ali izbegavajte ključne zone. Nemojte da žurite, strpljivo se posvetite svakom deliću tela dok se polako približavate glavnim erogenim zonama.

U ovom scenariju je zanimljiva dinamika moći, kojom povećavamo uzbuđenje, a slatko iščekivanje samo će da izludi partnera.

Povez za oči, led, pero i lisice svakako će začiniti atmosferu i doživljaj, pa se nemojte ustručavati da ih iskoristite.

6. Igranje uloga

Igranje uloga je česta fantazija i verovatno ste u glavi već odigrali neki vrući scenario - pa, zašto da ga ne pretvorite u stvarnost?

Roleplay može da bude šta god poželite i jedina granica je vaša i partnerova mašta. Pre nego što obučete uniformu i spakujete lisice, razgovarajte sa partnerom. Važno je da je za obe strane scenario uzbudljiv, a kroz razgovor ćete saznati nešto novo o partneru. Na kraju, verovatno će i vas i sam razgovor ubaciti u vruće raspoloženje.

Razmislite o ulogama koje vas pale, kao i o dinamici koju smatrate uzbudljivom. Nevaljala učenica i popustljivi profesor imaju drugačiju dinamiku od stroge policajke i lopova uhvaćenog na delu.

Iako samo maskiranje nije neophodno (dovoljni su vam samo neki ključni rekviziti), potpuniji kostim može da vam pomogne da se lakše uživite u ulogu.

7. Nežno šaputanje... ili još bolje - dirty talk

Svako voli da čuje komplimente i nežne reči, ali dirty talk će dodatno da rasplamsa atmosferu i u spavaćoj sobi je uvek dobrodošao, ali i van nje. Vragolast osmeh, zavodljiv pogled i poneka bezobrazna reč su dovoljni da se podignu seksualne tenzije i pripreme teren za kasniji susret u krevetu.

Dirty talk je umetnost koju nije lako savladati iz prve. Igranje uloga vam može pomoći i da verbalno odigrate svoju ulogu. Kada se pretvarate da ste neko drugi lakše je da pustite kočnice i jednostavno uživate u trenutku.

8. Igrajte se seksi igračkama

Seksualne igračke su omiljeni dodatak u mnogim spavaćim sobama. Osim što su odlične za solo igru, sve seksualne igračke mogu da se koriste i u paru.

U današnje vreme ponuda seksualnih igračaka je velika i svako može naći savršenu igračku za najuzbudljiviju stimulaciju, koja će dodatno da začini odnos i podigne ga na novi nivo. Zajedno istražujte šta biste sve hteli da isprobate.

9. Lubrikanti, stimulansi, masažna ulja

Senzualna masaža je savršen način za opuštanje partnera, a pritom uzbuđuje i pruža užitak. Pobrinite se za prijatnu atmosferu, zamračite prostoriju, upalite mirisne sveće, pustite relaksirajuću muziku i pripremite ulje za masažu. Partneru se posvetite dodirujući ga celim telom, ali nežno i senzualno, bez grubih pokreta i jakog pritiska. Pred kraj masaže, nakon što ste ga dovoljno opustili, polako se približavajte glavnim erogenim zonama, ali samo ih ovlaš dodirnite. Do kraja masaže ti "slučajni" dodiri će izazvati uzbuđenje kod partnera, a uloženi trud će se isplatiti.

Odličan dodatak predigri i seksualnom odnosu su i lubrikanti i stimulansi koji će vam pomoći da se dodatno opustite, povećate osetljivost klitorisa, produžite trajanje erekcije ili odložite ejakulaciju. Na ovaj način ćete otkriti potpuno nove dimenzije u vašem odnosu.

Brzinski napad na određene tačke (vagina, penis i grudi), koliko god bio uzbudljiv, često nije put do savršenog orgazma. Budite otvoreni, opušteni, željni istraživanja i uvek pomalo zaigrani. Isprobavanje novih stvari nije garancija da će vam se to uvek dopasti, ali kreativnost u odnosu je jedini način da izbegnete seksualnu monotoniju i da budete dugoročno srećni i zadovolj(e)ni.

Izvor: Prva.rs/Libido.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još