SAVETI ZA SJAJAN I UJEDNAČEN TEN: U čemu grešite prilikom nanošenja korektora?

Koža oko očiju je prirodno jako tanka i krhka što utiče na to da mreža plavo-ljubičastih vena ispod njih postane vidljivija.

Na ovo utiče način života, san, ishrana, ali ukoliko vam je potrebno brzo i trenutno rešenje, tu je korektor koji je spas za ovakve situacije.

- Moj savet je da nanesete korektor samo tamo gde vam je zaista potreban, a zatim da ga uklopite tako da izgleda prirodno u odnosu na ostatak vaše šminke ili tena. Zašto je važno da korektor nanesete samo gde vam je potreban? Učiniće da ton vaše kože izgleda čudno ako ga nanesete na kožu koju ne treba da korigujete - ističe šminkerka Dženi Patinkin, prenosi "Mind Body Green".

Premazivanje jednom bojom preko cele površine može da učini da koža izgleda ravno i jednodimenzionalno. Kada izjednačite samo izmenjena područja, koža postaje prirodno sjajna i ujednačena.

Šminkerka preporučuje da ostavite da odstoji na trenutak kako bi sam korektor mogao da oksidira, a zatim navlažite sunđer i utapkajte. Za kraj nanesite dodatni korektor na unutrašnje uglove očiju.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još