LAKO DO NEZABORAVNOG ISKUSTVA: Pet zlatnih pravila za seks pod tušem

Seks pod tušem je bezbroj puta prikazan na malim ekranima kao neverovatno strastveno iskustvo. Akteri se prepuštaju životinjskoj privlačnosti, a sve kulminira intenzivnim orgazmom praćenim udarcem ruke, po kabini zamagljenoj parom. Ipak, u stvarnom svetu stvari stoje malo drugačije.

U realnosti seks pod tušem izgleda drugačije – mogućnost povreda je velika, kabina je premala ili nas ručica tuša saboterski udara u rebra, klizav teren u kombinaciji sa gravitacijom onemogućava većinu udobnih poza i po dobrom starom Marfijevom zakonu, umesto orgazma najčešće doživljavamo (bukvalno) hladan tuš, jer smo potrošili vodu iz bojlera. Osim ovih faktora, neki ljudi više vole udobnost svog kreveta i nisu skloni kućnom avanturizmu, što je sasvim u redu. Ako ne uživate u seksu pod tušem, to ne znači da nešto radite pogrešno.

Međutim, ako se radi po pravilima, seks pod tušem može biti odličan način za razbijanje seksualne rutine i sjajna novina u vašem seksualnom odnosu. Osećaj tople vode na vašim telima stimuliše na drugačiji način, a iskorak iz seksualne svakodnevice obnavlja libido.

Dobra priprema je pola posla

Čisto kupatilo, prijatna temperatura, pa možda i poneka mirisna sveća, senzualna muzika i blago prigušeno svetlo učiniće vaše seksualno iskustvo pod tušem posebnim i uzbudljivijim. Osim stvaranja atmosfere, bitno je da imate nadohvat ruke sve što bi moglo da vam zatreba za vreme i posle seksa da ne bi mokri trčali do spavaće sobe. Ponesite peškire, ogrtače, kondome, lubrikant, omiljenu seksualna igračku... Sve što vam padne na pamet neka bude pri ruci kada vam zatreba. Pre upotrebe seksualnih igračaka pod vodom, prvo proverite da li su vodootporne.

Voda nije lubrikant

Kada ste već mokri, možda vam se čini da vam lubrikant nije potreban, ali voda nije lubrikant i ona ispira vašu prirodnu navlaženost. Lubrikant će vam pomoći da sve prođe glatko i da seks bude prijatniji. Pri odabiru lubrikanta obratite pažnju na sastav. Lubrikanti na bazi vode nisu najpogodniji za upotrebu pod tušem, jer se tope u vodi. Za akcije pod tušem, silikonski lubrikanti su bolji izbor, jer ih sluznica ne upija već ostaju na površini kože. A ako pod tuš ponesete seksi igračku, ne zaboravite da se silikonski lubrikanti ne preporučuju uz silikonske igračke.

Sa lubrikantom budite oprezni i pažljivo ga dozirajte da ne bi završio na dnu kade, što može da bude vrlo opasno i može rezultirati povredama.

Upamtite: sapuni, deterdženti, šamponi, kreme, gelovi za telo, pene i sve ostale potrepštine i kozmetika koju držite na polici u kupatilu nisu lubrikanti! Nisu napravljeni za unutrašnju upotrebu na osetljivim sluznicama vagine, usta i creva i u najmanju ruku biti neprijatni za korištenje (peckanje, bol), a u ekstremnim slučajevima mogu biti opasni za vaše zdravlje (trovanje, uništavanje dobre mikroflore i mikrofaune, gljivične infekcije, alergijske reakcije).

Ukoliko nešto ne bi stavili u usta ili oko, nemojte to stavljati u vaginu ili anus. Obavezno koristite lubrikante ili ulja koji su specijalno formulisani i testirani za tu upotrebu.

Odaberite pozu u kojoj se oboje osećate udobno i sigurno

Osim ako ne živite u raskošnoj vili, tuš kabine i kade su većinom namenjene za tuširanje jedne osobe. Kada govorimo o seksu pod tušem, pronalazak odgovarajuće poze može biti izazovan. Skučen prostor i klizava podloga ograničavaju mogućnost izvođenja nekih zahtevnijih poza, pa bi trebalo da se držite onih koje vam dati maksimalnu udobnost i sigurnost, obzirom da su lomovi u kadi ili tuš kabini najčešće povrede u seksu. Varijacija „doggy“ stila u stojećem položaju je jedna od najstabilnijih poza za seks pod tušem. Dok je partnerka nagnut prema napred sa rukama naslonjenim na zid, partner drži ruke na njenim bokovima i privlači ih ka sebi za dublju penetraciju. Tako oba partnera stoje čvrsto na nogama i zato je to prilično sigurna poza za seksualni odnos pod tušem.Za intimnije iskustvo, partneri su okrenuti jedno prema drugome i zagrljeni. Jedan od partnera diže nogu ili je naslanja na ivicu kade kako bi penetracija bila lakša. Zbog bolje stabilnosti jedan od partnera može da bude naslonjen leđima na zid.Za još bolju stabilnost i kako bi se smanjila mogućnost klizanja, preporučujemo da na dno kade ili tuš kade stavite protivkliznu podlogu, a ako imate klupicu možete da probate i neke od poza u sedećem položaju. Takve poze eliminišu mogućnost pada, a kako bi izbegli žuljanje upotrebite peškir.

Neka voda bude vaš prijatelj

Kod seksa pod tušem voda klizi niz naša tela i taj senzualan osećaj na koži nas još brže uzbuđuje, a topla ili hladna voda dodatno stimuliše. Međutim, prednosti vode mogu u trenutku postati nedostaci – kao kada vas iritira osećaj vode u očima dok pružate oralni seks ili osetite vodu kako vas peče u nosu ili grlu. Kako bi izbegli taj neprijatan osećaj, namestite se tako da voda ne kaplje po vašem licu, tako da nesmetano možete da se posvetite partneru.

Kratko, ali slatko

Biće trenutaka kada će jedna osoba biti pod mlazom vode dok će se druga smrzavati dok stoji van spomenutog mlaza vode (osim ako imate tuš sa dve mlaznice. Takođe, ako imate bojler verovatno ćete u nekom (ključnom) trenutku ostati bez tople vode – zato je seks pod tušem savršen za seks na brzaka. Igre pod tušem iskoristite kao priliku za zagrevanje, više nego kao glavnu akciju. Ako imate dovoljno veliko ogledalo uživajte u pogledu, a ovo je odlično mesto i za voajerski/egzibicionistički „roleplay“.

Seks pod tušem verojatno neće izgledati onako kako zamišljate, ali kada uspe, može biti odlično iskustvo. Neuspeli pokušaji nameštanja u određene poze, udaranje glavom o pločice ili kabinu, klizanje – sve su to situacije do kojih može da dođe, pa su zato važni dobar plan i priprema. Najvažnije je da se ne obeshrabrite već da pokušate da obogatite svoj ljubavni život još jednim seksi repertoarom.

Izvor: Libido.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još