ASTROLOGIJA I ENTERIJER: Uredite spavaću sobu prema horoskopskom znaku

Spavaća soba je jedno od najvažnijih mesta u svakom domu jer tu provodimo najviše vremena, doduše spavajući. Ipak, tu se regenerišemo, odmaramo, oslobađamo stresa... Pošto je spavaća soba ključno mesto za naše mentalno zdravlje, astrolozi su dali savete kako da je opremite u skladu s vašim horoskopskim znakom:

Ovan

Ovnovi su jaki, energični i svrsishodni ljudi. Njihova spavaća soba ne bi trebalo da bude direktan odraz njihovog karaktera, već mesto gde će da se opuste. Poželjno je da u ovom prostoru dominiraju tirkizna, plava i siva boja, a osvetljenje prigušeno.

Bik

Bikovi su ljudi kojima je stalo do detalja, posebno u kući. Važno je da spavaća soba bude što prijatnija. Ne štedite novac za kvalitetan krevet. Astrolozi vam savetuju da je održavate čistom i da napravite funkcionalan raspored, bez gomilanja napotrebnih stvari.

Blizanci

Ovaj znak voli novine, pa bi trebalo da periodično preuređuje spavaću sobu. Savet je da ne stavite krevet ispred ogledala i niti tako da vam stopala kada ležite gledaju u izlaz. Umesto pretrpavanja, ostavite više slobodnog prostora. U suprotnom će vam biti teže da zaspite.

Rak

Često menjate raspoloženje, pa bi dominantne boje u vašoj spavaćoj sobi trebalo da budu bela ili siva. Pošto ste po prirodi vezani za porodicu i sentimentalni, na zidove ili komode možete staviti fotografije svojih voljenih.

Lav

Astrolozi vam savetuju da uložite svu svoju dušu u stvaranje udobnosti i prave, prikladne atmosfere. Odlična opcija je umetnički komad ili dizajn sa neobičnim i originalnim elementima.

Devica

Vama odgovara minimalistički stil. Oko vas ne bi trebalo da bude ništa suvišno. Najvažnije je da vlada red, tj. da je sve složeno. Uklonite sav višak iz spavaće sobe i nikako ne jedite u ovoj prostoriji, bilo da je u pitanju doručak ili grickanje uz gledanje filma.

Vaga

Vaš temperament traži balans. U spavaćoj sobi možete nacrtati znak Jin i Jang na zidu. Preporučuje se nameštaj od prirodnih materijala koji nose pozitivnu energiju. Odlična opcija je harmonija drveta i metala.

Škorpija

Ovaj znak nije izbirljiv u pogledu dizajna spavaće sobe. Astrolozi vam savetuju da ovu prostoriju opremite što je moguće intuitivnije. Imate veoma izraženu intuciju koju treba da koristite prilikom stvaranja pravog okruženja ne samo za spavaću sobu, već i za svaku drugu prostoriju u kući.

Strelac

Privlači vas upoznavanje sveta, pa su slike prirode, kao i fotografije sa putovanja više nego poželjne u vašoj spavaćoj sobi. Vašem temperamentu odgovoraju sve boje, važno je samo da napravite enterijer koji će vas inspirisati.

Jarac

Potreban vam je topao enterijer sa drvetom, braon i neutralnim tonovima. Trošite dosta energije tokom dana, pa bi trebalo da kreirate najudobnije okruženje u kojem najbrže možete da utonete u san.

Vodolija

U spavaćoj sobi provodite najviše vremena. Dajte sve od sebe da se rešite ove navike. Spavaća soba bi trebalo da bude samo za spavanje, ne i za gledanje televizije ili za rad na laptopu.

Ribe

Vi volite da svoju spavaću sobu učinite što lepšom i po potrebi vam je nešto inspirišuće. Možete je ukrasiti slikama, ukrasnim predmetima, svojim rukotvorinama... Najbolje boje za stvaranje ugodnog enterijera prema vašem karakteru jesu plava, tirkizna i ljubičasta.

Izvor: Magazin.novosti.rs/Sensa
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još