BEAUTY TRIKOVI: Kako da što duže zadržite karmin na usnama?

Sigurno vas nervira kada se vaš ruž skine sa usana, a prethodno ste uložili mnogo truda da on izgleda lepo. Posebno nervira kada su u pitanju skupi karmini, koji vam se posle dva zalogaja hrane ili gutljaja pića skinu.

Obično mislite da i dalje izgledate kao kada ste krenuli od kuće, a onda odete da se pogledate u ogledalo i vidite da je karmin nestao sa vaših usana. Ne postoji gori osećaj od toga, tako da ukoliko ne želite da vam se to događa primenite ove tehnike.

Prvo počnite sa pilingom za usne. To je odlična baza koja će pomoći vašim usnama. Nakon toga, stavite balzam za usne. Ostavite ga na usnama 15 minuta, jer ukoliko odmah stavite karmin, on se uopšte neće zadržati. Za to vreme možete napraviti frizuru ili birati šta ćete da obučete.

Kada ste sve to uradili, vreme je za olovku za usta. Koristite onu koja je u sličnoj nijansi kao vaš karmin. Iscrtajte ivice, a zatim stavite olovku preko celih usana. To će vam pomoći da napravite dodatnu bazu.

Na kraju uzmite svoju omiljenu nijansu karmina i nanesite ga. Ponovite proces dva, tri puta, nemojte ga stavljati samo u jednom sloju. Između nanošenja, prislonite maramicu na usne. To će pomoći pigmentu karmina da dublje uđe u pore usana i da se duže zadrži.

Vaš karmin će trajati celog dana ili cele noći i nećete morati da brinete da li će se vaš ruž razmazati ili potpuno skinuti sa usana.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još