DOSTUPNI U VELIKOJ BRITANIJI: Da li biste probali sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa? (VIDEO)

Mnogi stanovnici Londona su, kako bi lakše podneli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrednosti, spremni da probaju i sladolede neobičnog ukusa - kečapa i majoneza.

Širom sveta poznati su najrazličitiji ukusi sladoleda, od sipinog mastila, do krompira, sa aktivnim ugljem koji ga boji, kao i kornet, u crno, kukuruza, junećih iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjskog mesa, masti irvasa, kravljeg jezika, ali i kavijara, pa je došao red i na ukus pasulja.

Najnoviji projekat britanskih sladoledžija za najtoplije leto sastoji se od niza netradicionalnih ukusa koje, kako pišu britanski i američki mediji, pre možete naći u ostavi nego u frižideru za sladoled, a osim "Hajnc" majoneza i kečapa, tu je i ukus pečenog pasulja.

Sladolede je kreirala Anja Hindmaš, koja je za glavne sastojke iskoristila neke od najtraženijih začina i gotovih jela.

Kupci su bili uzbuđeni što su probali neobične ukuse sladoleda, zapakovane u tradicionalna pakovanja, sa originalnom markom kečapa i majoneza.

- Došli smo rano jutros, bili smo uzbuđeni kada smo čuli i morali smo da dođemo i probamo sve ove neverovatne ukuse - rekla je jedna mušterija i dodala:

- Mislim da je najčudniji, verovatno kečap i pečeni pasulj. To je najneobičnija stvar koju biste ikada zamislili.

Planirano je da ovaj hrabar poslastičarski projekat traje do 28. avgusta, a jedna od zaposlenih naglašava da su zalihe predviđene za šest nedelja prodali za samo četiri dana i da već imaju redovne potrošače.

Izvor: RTS
Foto: Inside Edition - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još