ZADRŽITE PRIRODAN IZGLED: Kako da se našminkate za plažu?

Kada krenete na odmor, obično ni ne pomišljate da će vam šminka za plažu biti potrebna. To je vreme kada se lice odmara i kada je u prvom planu prirodni izgled. Međutim, ukoliko želite da izgledate sređeno i atraktivno čak i dok se sunčate, ovi saveti će vam pomoći u tome.

Nema ništa loše u tome što preferirate šminku na plaži. Bitno je samo da ne preterate. Vaš izgled treba da ostane prirodan, a šminkom samo treba da naglasite neke delove lica i pokrijete druge. Nikakva drastična promena ne dolazi u obzir.

Najbitniji je zaštitni faktor. Štetni UV zraci vam mogu upropastiti lice, i učiniti da ono ostari pre vremena. Pre bilo kakve šminke namažite kremu sa zaštitnim faktorom. Nakon toga, lice je spremno za ostale preparate.

Što se tiče pudera, klasičan puder koji koristite za večernje varijante ili odlazak za posao, nije pogodan u ovom slučaju. Dovoljno je da nanesete malo vodootpornog korektora na mesta koja želite da pokrijete.

Korišćenje tečnih, vodootpornih bronzera može učiniti da izgledate preplanulo, čak i ako još uvek niste stigli da pocrnite. Svetlucavi efekat će ostaviti utisak svežine, a ukoliko ga pažljivo utrljate na spoljašnje i unutrašnje delove butina izgledaćete mršavije. Mali trik koji će ženama značiti mnogo.

Ukoliko ne volite da napuštate kuću bez karmina, možete koristiti vodootporne balzame za usne sa zaštitnim faktorom. Na ovaj način ćete spojiti lepo i korisno. Oni će zaštititi i negovati vaše usne, a možete ih kupiti u raznim bojama, pa tako izaberite boju koju inače volite. Gledajte da ne odstupate mnogo od nežnih, bež nijansi, jer će one izgledati prirodnije.

Vodootporna maskara će vam svakako biti od pomoći. Trepavice će izgledati gušće i duže, a ovo je posebno korisno za osobe koje imaju retke i kratke trepavice koje se bez maskare ni ne vide.

Što se tiče šminkanja očiju, ono nije poželjno. Senke neće izgledati prirodno na vama. Možete koristiti vodootporni ajlajner koji ćete naneti samo na gornji kapak. Pratite liniju trepavica i nemojte ga izvlačiti previše.

Kada su obrve u pitanju, mnoge žene se ne osećaju dobro ukoliko ih nisu naglasile. Možete ih našminkati kao što to inače radite, a zatim ih fiksirati gelom za obrve, kako one ne bi nestale čim uđete u vodu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još