ŠESNAEST POKAZATELJA ZDRAVE VEZE: Koji su sigurni znaci da ste pronašli svoju srodnu dušu?

Ko ne želi da ima čvrstu i zdravu vezu koja čini da život izgleda kao najlepši san, ali i mnogo jednostavnije?

Biti u srećnoj i uspešnoj vezi poboljšava naše emocionalno blagostanje, poboljšava naš fokus na poslu i pruža ukupan osećaj sigurnosti i zadovoljstva. Ali, srećna veza nije uvek vezana za cvetiće i leptiriće.

Slažemo se da se ne slažemo

Zdrav par nikada neće dozvoliti da se njihove nesuglasice pretvore u ružne svađe. Oni će poštovati međusobne emocije i uvek će se truditi da dođu do obostrano prihvatljive odluke.

Ostali ste "svoji"

Partneri u zdravoj vezi osećaju se dovoljno udobno da budu istinski ono što jesu. U društvu svoje voljene, ne osećaju nikakvu nelagodu da se izraze.

Imate prostor za disanje

Sigurna veza uključuje dovoljno prostora za partnere da mogu da razviju svoju individualnost. Osećaj zdravih granica je siguran znak zdrave veze.

Sve delite jedno sa drugim

Dvoje ljudi u zdravoj vezi pokušaće da podele sve jedno sa drugim; od ogovaranja kolega s posla do životnih ciljeva, oni imaju potrebu da podele svoj život jedno sa drugim.

Saosećanje je važno

Ako je par sposoban da uvek ima saosećanje jedno prema drugom, čak i kada su u svađi, to znači da vode računa o emocijama svog partnera.

Uzbuđeni ste jedno zbog drugog

Partner koji pruža podršku biće vaš "navijač" za ceo život. U zdravoj vezi, kada jedan partner isproba nešto novo ili izazovno, drugi će biti uz njega i biti njegov vetar u leđa.

Otvoreni ste za povratne informacije

Uspešni odnosi zasnivaju se na otvorenoj komunikaciji. Parovi u srećnim vezama ne beže od razmene i dobijanja povratnih informacija, što jača njihovu povezanost.

Praštate, ali istinski

Kada neko od partnera počini grešku, ovaj drugi oprašta ili preispituje odnos, ali nikada ne bi trebalo da izvlače već oproštene situacije iz naftalina i ponavljaju istu priču.

Pravite kompromise

Kada parovi žele različite stvari u životu i njihovi individualni ciljevi nisu isti, što ih na neki način udaljava jedno od drugih, tada zdravi parovi porazgovaraju i pronađu sredinu. Oni ne krive jedni druge.

Dobro vam ide neverbalna komunikacija

U odličnoj vezi, parovi mogu da čitaju neverbalnu komunikaciju jedno drugog kao otvorenu knjigu. Partner može razumeti šta drugi oseća tako što jednostavno gleda u njegovo lice.

Imate različita interesovanja

U cvetajućoj vezi, parovi dozvoljavaju jedni drugima da imaju svoje hobije i interesovanja. Oni čak rade stvari sami ili sa drugim ljudima. Odsustvo ponekad čini da srce raste.

Prihvatanje

Znak prave ljubavi je kada vas partner prihvata onakvim kakvi jeste, a ne ono što možete biti ili ono što oni žele da budete. U zdravim vezama, parovi se sastaju sa realnošću jedni drugih, a ne sa svojim potencijalom.

Uzajamno poštovanje

Kada vas partner poštuje, nikada neće raditi stvari protiv vaše slobodne volje. Oboje ste jednaki u svojoj vezi i niko neće imati prednost nad drugom.

Govorite jezikom ljubavi

Svako ima jedinstven način izražavanja naklonosti i ljubavi. Parovi u zdravim odnosima poznaju jezik ljubavi jedni drugih i uvek su u skladu sa izražavanjem fizičke naklonosti.

Svađate se

Parovi koji se uopšte ne svađaju, imaju tendenciju da se razdvoje. Svađe nisu znak nezdrave veze. U stvari, svaki zdrav par se s vremena na vreme posvađa, ali nikada ne povređuju i ne pokazuje nepoštovanje prema svom partneru.

Oboje ste spremni da radite na svom odnosu

Dakle, sve se svodi na spremnost da se radi na vezi i da ona bude uspešna. Ponekad to čak znači i traženje pomoći i odlazak kod savetnika za ljubavne odnose.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još