AKO SE STIDITE SVOG TELA: Četiri seks poze će vam podići samopouzdanje

Intimnost može izazvati brojne nesigurnosti oko sopstvenog tela i samog učinka. Ako tokom seksa osećate nedostatak samopouzdanja, ne brinite, niste jedini. Jedno istraživanje je pokazalo da se čak 82 odsto muškaraca i 91 odsto žena ne oseća uvek prijatno tokom seksa zbog nesigurnosti u pogledu fizičkog izgleda.

Svi imamo potrebu da se pokažemo u najboljem svetlu, da ličimo na dame sa crvenih tepiha i da imamo tela onih sa Instagrama, zaboravljajući da mnogo toga od prikazanog nije realno. Nedostatak samopouzdanja proizilazi upravo iz nerealnih očekivanja koje nameće "veštački modni svet" koji diktira kako bi žensko telo trebalo da izgleda. Ovakav odnos prema sopstvenom telu dugoročno može izazvati psihičke posledice.

Neophodno je realno sagledati stvari i shvatiti da je potpuno nepotrebno kvariti sliku o sebi nerealnim telima i modnom kulturom koja pokušava da nam nametne ove veštačke trendove. Radite na sebi u smislu da gradite svoje samopouzdanje, a to možete postići i (verovali ili ne) uz pomoć ovih seksualnih poza koje će vaš ego vinuti u visine.

Misionarski položaj

Ovaj bezvremenski klasik je idealan ako se malo stidite svog stomaka. Dok je na vama, partner čak ni ne vidi previše vašeg tela. To je veoma intimna poza koja vam omogućava da se povežete na dubljim nivoima i, što je možda najvažnije, u ovom položaju možete uspostaviti kontakt očima sa svojim partnerom i tako u potpunosti uživati u intimnosti. Poza je veoma jednostavna i nije zahtevna, pa će biti idealna za one koji nisu naročito vešti.

Doggy style

Doggy je još jedna večna poza koju čak i neiskusni mogu izvesti. Ako nemate puno samopouzdanja, ovo je odlična poza da počnete da ga "gradite". Partner je iza vas, pa vidi samo deo vaših leđa i nema razloga da se osećate neprijatno, bar zbog vašeg fizičkog izgleda.

Poza kašike

Ova poza je idealna za one najstidljivije. Poza kašike je veoma intimna, a sa druge strane partner skoro ništa ne vidi jer oboje ležite na boku, muškarac iza vas privija svoje telo uz vaša leđa. Idealna poza ako ste neiskusni i tek gradite seksualno samopouzdanje.

Lotos

Ova poza potiče iz joge i jedna je od intimnijih, a izvodi se tako što jedna osoba sedi na podu, prekrštenih nogu, a druga joj je u krilu. Partneri su okrenuti jedno naspram drugog, tako što obmotaju noge oko tela svog partnera. Trebaće vam malo više truda i fleksibilnosti za ovu pozu, ali se isplati.

Izvor: Žena.rtl.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još