NIJE BILO PREŽIVELIH: Aca Lukas za dlaku izbegao sačekušu

Folk pevač Aca Lukas sinoć je priredio koncert za pamćenje na svoj 54. rođendan, a sada je svoje fanove iznenadio informacijom o kojoj je godinama ćutao. Aca je priznao da je jednom prilikom za dlaku izbegao smrt.

Najpopularniji folk pevač na Balkanu kaže da je svojevremeno odbio prijatelja da ga odveze kući i tako je sačuvao glavu na ramenima.

- Za dlaku sam izbegao sačekušu koja nije bila namenjena meni! Bio sam sa društvom na ručku u jednom restoranu. Kada smo kretali iz restorana, prijatelj se ponudio da me odveze kući jer je moj auto bio kod majstora, pošto se pokvario. Ni sam ne znam iz kog razloga sam ga odbio, ali sam to učinio. Pozvao sam taksi i odvezao se u stan - priseća se Aca nemilog događaja.

Folker kaže da je posle sat vremena na televiziji čuo jezive vesti, koje su mu zaledile krv u žilama:

- Minut nakon što smo se rastali, na 300 metara od restorana u kom smo sedeli, izrešetani su svi koji su krenuli tim kolima, u kojima sam mogao biti i ja. Niko nije ostao živ.

Lukas je jedva došao sebi kad je shvatio da je malo falilo da pogine.

- Sedeo sam kod kuće, slušao vesti i nisam mogao da verujem šta čujem. U prvi mah mi je bilo žao prijatelja koji je tog dana poginuo, a onda me je oblio hladan znoj. Bilo je jezivo! I danas kada se setim da sam mogao da poginem, vraća mi se taj odvratan osećaj... - kaže Aca.

To, međutim, nije prvi put da je Aca izbegao smrt. Lukas je početkom februara 2009. godine preživeo atentat ispred svoje zgrade u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu. Folker je došao do svog "poršea", i taman kada je hteo da uđe u automobil, prišao mu je čovek u crnoj jakni sa kapuljačom i pucao mu u desnu butinu! Nepoznati počinilac je odmah pobegao, a Aca je jedva uspeo da se vrati u stan i pozove Hitnu pomoć.

Otad Lukas na veće događaje i javne skupove ide sa telohraniteljima.

- Imam obezbeđenje, ali ne ide stalno sa mnom. Oni mi najviše trebaju za koncerte, jer tamo ima svakakvih budala. Bilo je pucnjava na mojim nastupima, ali ne direktno u mene. U tim momentima se ne uplašim, već se sklonim dok ne prođe. Ne bojim se situacija u kojima mogu da se spasem. Jedini realan strah imam od zemljotresa, jer tu nema pomoći - završava priču folker.

Izvor: Informer.rs
Foto: aleksandar_vuksanovic_official/Instagram

Pogledajte još