Udovičić: Vratili smo se iz nemoguće situacije

Srbija je u polufinalu savladala Mađarsku posle produžetaka sa 15:14, a u drugoj četvrtini gubila je sa 1:5 i 5:9.

"Čestitam ekipi. Stvarno se vratila iz nemoguće situacije. Primili smo sedam golova u drugoj četvrtini, a vratili smo se u poslednjih osam minuta. Nismo ličili na sebe, jer smo hteli da iz jednog napada postignemo četiri gola"
, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, Mađarska ima najbolje fizički spremljenu ekipu.

"Oni su znali da će igrati sa nama i spremali su se 40 dana. Ima vremena za analizu. Možda smo previše žurili. Kada smo shvatili da mirnom igrom možemo da ih stignemo to smo i uspeli", rekao je Udovičić.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović ocenio je da njegova ekipa nije bila bolja od Mađarske.

"Imali smo ono što oni nisu. To je srce, zajedništvo ekipe koja se nikada ne predaje. Bili smo blizu neuspeha, ali nismo odustali i to nam se vratilo. Bodrili smo se, verovali u sebe kada mnogi nisu i
došli do rezultata"
, rekao je Filipović.

On je dodao da je Mađarska uspela da postigne sedam golova u jednoj četvrtini, ali ne i da pobedi, što govori o snazi reprezentacije Srbije.

(old_image)

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović istakao je da je utakmica sa Mađarskom bila teška i da misli da je ovo pri put da je jedna ekipa postigla sedam golova u četvrtini i izgubila meč.

"Nije lako igrati kada ste stalno u minusu tri gola. Uspeli smo da nadoknadimo sve na pravi način i da se nađemo u finalu"
, rekao je Prlainović.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić naglasio je da je utakmica sa Mađarskom "velika škola".

"Moramo uvek da budemo ovako složni. Nismo na prvenstvu još odigrali pravu utakmicu. Nije lako igrati tri turnira u mesec dana i to na najvišem nivou
", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, kada ekipa loše odigra i pobedi, ona pokazuje koliko je jaka.

"Ostaje nam još jedna utakmica", dodao je Udovičić.

Finalni meč igraće se u subotu u 15.00 (21.00 po lokalnom), a Srbija će se sastati sa pobednikom meča između Hrvatske i Italije.

Beta

Pogledajte još