"Naša deca u našim muzejima" - Učenici OŠ “Branko Radičević” u poseti Galeriji Matice srpske

Udruženje “COLOR MEDIA EVENTS”, u saradnji sa OŠ “Branko Radičević” uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje i saglasnost Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise i nacionalne manjine pokreće realizaciju pilot projekta “NAŠA DECA U NAŠIM MUZEJIMA”, koji je namenjen učenicima novosadskih osnovnih škola.

Cilj projekta je da deca svih osnovnih škola u Novom Sadu tokom svog osmogodišnjeg školovanja organizovano posete sve muzeje, galerije i sakralne objekte u gradu kako bi se upoznala sa istorijom svog grada, Vojvodine i Srbije i - kada sutra budu u prilici da strancima koji dolaze u Novi Sad - pokažu šta se to sve značajno i vredno nalazi u njemu.

Projekat počinje sa realizacijom u utorak, 8. novembra posetom učenika Galeriji Matice srpske.

Učenici OŠ “Branko Radičević” posetiće Galeriju u sledećim terminima:

  • 8.11. - Galerija Matice srpske, 15.00h prva grupa dece, 16.00h druga grupa dece ( četvrti razred),
  • 9.11. - Galerija Matice srpske, 15.00h treća grupa dece (četvrti razred)
  • 10.11. - Galerija Matice srpske, 13.00h prva grupa dece, 14.00h druga grupa dece, 15.00h treća grupa dece (šesti razred)

Program:

- Dečja soba - upoznavanje i razgovor o galerji i muzeološkim pojmovima, kao i pravilima ponašanja.
- Obilazak izložbe Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti i razgovor o 5-6 najznačajnijih slika Uroša Predića. Vođenje podrazumeva konstantnu interakciju sa decom, kao i aktivnu interakciju dece sa umetničkim delom. Nakon obilaska izložbe, povratak u Dečju sobu i podela dečje publikacije Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić.

Pogledajte još