"Naša deca u našim muzejima" - Učenici OŠ “Branko Radičević” posetili Galeriju Matice srpske

Pilot projekat "Naša deca u našim muzejima" počeo je sa realizacijom posetom Galerije Matice srpske. Učenici četvrtog razreda OŠ “Branko Radičević” posetili su izložbu Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti. Vođenje kroz izložbu podrazumevalo je konstantnu interakciju sa decom, kao i aktivnu interakciju dece sa umetničkim delom. Nakon obilaska izložbe, učenici su posetili i "Dečju sobu" u Galeriji Matice srpske gde su im podeljene dečije publikacije Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić.

Tokom nedelje programu će prisustvovati i učenici šestog razreda koji će u sklopu projekta imati mogućnost da se kroz razgovor upoznaju sa Galerijom i muzeološkim pojmovima, kao i pravilima ponašanja.

Cilj projekta je da deca svih osnovnih škola u Novom Sadu tokom svog osmogodišnjeg školovanja organizovano posete sve muzeje, galerije i sakralne objekte u gradu kako bi se upoznala sa istorijom svog grada, Vojvodine i Srbije i - kada sutra budu u prilici da strancima koji dolaze u Novi Sad - pokažu šta se to sve značajno i vredno nalazi u njemu.

Projekat realizuje Udruženje “COLOR MEDIA EVENTS”, u saradnji sa OŠ “Branko Radičević” uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje i saglasnost Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise i nacionalne manjine.

Pogledajte još