KORAK PO KORAK: Kako uraditi francuski manikir kod kuće?

Ako bismo morali da izaberemo najklasičnije nokte svih vremena, to bi bio francuski manikir. Iako uvek tražimo nov, trendi dizajn, boje i teksture, frenč nokti su oni za kojima posežemo kada želimo klasičan, efektan, a sofisticiran izgled. Napraviti francuski manikir kod kuće jeste zahtevno, ali je i izvodljivo.

Popularan je od 1920-ih, kad je prvi put svetloroza lak dobio bele vrhove. On zahteva preciznost i prilično je delikatan pa većina žena odlučuje da ga radi u salonu, kod profesionalaca. Ali, šta kada bismo vam rekli da je francuski manikir moguće uraditi i kod kuće i to poput profesionalca?

Francuski manikir: trikovi za najpreciznije frenč nokte kod kuće

Dakle, kakvi su vam alati potrebni za kreiranje francuskog manikira kod kuće?

- Štapići za zanoktice i pamučne kuglice ili pamučni štapići pomoći će vam da sačuvate čistoću noktiju, dok će turpija za nokte i navlaka pomoći da održite oblik koji želite.
- Ulje za zanoktice će pomoći u hidrataciji nokatnog ležišta i zanoktice kako bi sam manikir ostao zdrav.
- Baza za nokte će vam obezbediti ravnomernu pokrivenost i pomoći da manikir duže traje.
- Traka za nokte ili silikonski pečat za nokte pomoći će vam da postignete željenu zakrivljenu liniju koja označava frenč nokte.
- Neutralna boja po izboru.

Francuski manikir: korak po korak

1. Očistite i oblikujte nokte

Klasični francuski manikir treba da izgleda čisto, tako da se ne radi samo o belo obojenoj liniji već i o dobro pripremljenom noktu. Operite ruke i uklonite stari lak za nokte sredstvom za uklanjanje laka bez acetona.

Bademasti i kratki kvadratni oblici srednje dužine izgledaju najbolje za francuske vrhove noktiju.

2. Očistite nokatnu ploču i hidrirajte ruke i zanoktice

Jedna mala mani-tajna je da nežno polirani nokti pomažu da lak traje duže. Poliranje je loše za nokatnu ploču samo ako se radi nepravilno.

Obavezno natopite zanoktice u ulju pre nego što ih budete obradili. Uradite piling i nanesite kremu za ruke. Pre nego počnete da nanosite bazu, dehidrirajte nokat alkoholom – tako ćete skinuti sve tragove kreme za ruke.

3. Nanesite bazu

Sada, počinjemo sa manikirom. Za francuski manikir će vam trebati dve nijanse boje: jedna za nokat i jedna za vrh. Počnite sa jednim tankim slojem osnovnog premaza za nokte.

4. Zalepite traku

Ako nemate mirnu ruku i/ili još uvek morate da popravite svoje veštine "uradi sam" manikira, traka za nokte može pomoći. Nakon što se vaš osnovni premaz potpuno osuši, čvrsto pritisnite traku do mesta gde želite da završi vrh. Prava ili zakrivljena bela traka zavisi od vas i vašeg oblika nokta, ali ako želite da vam nokti izgledaju duže, pustite lak da prati prirodnu liniju nokta.

5. Obojite vrh nokta

Obojite otvoreni vrh nokta čvrstim belim lakom po vašem izboru. Odlični su lakovi polarno bele boje. Kada radite frenč nokte kod kuće najbolje je da četkicu držite mirno, a nokat da pokrećete, kako bi se lak ravnomerno rasporedio.

6. Zaokružite liniju

Ako želite oblik polumeseca umesto ravne linije, koristite pamučni štapić ili finu četkicu za nail art da biste dodali beli lak na uglove noktiju.

7. Završite svoj manikir čistom neutralnom nijansom

Ovako će vaši frenč nokti izgledati prirodnije. Prozirna ružičasta nijansa pomaže da se sakriju sve nesavršenosti ili žutilo noktiju.

8. Završite tankim slojem gornjeg premaza

Očistite bilo kakav zalutali lak, pažljivo, sredstvom za uklanjanje laka. Potom, nanesite završni sloj kako bi vaš francuski manikir rađen kod kuće trajao duže.

9. Finalni izgled

I voila, napravili ste francuski manikir. Kao i sa svakim manikirom, pažljivo ga osušite pre nego što prionete na posao: U zavisnosti od formule vašeg laka i gornjeg premaza, može proći nekoliko sati dok se vaši nokti potpuno osuše.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još