BEZ REČI: Osam suptilnih načina kojima muškarac pokazuje da vas voli

Nismo svi tako glasni ili očigledni kada su u pitanju naša osećanja, a mnogima od nas je često teško da izrazimo te dublje emocije. Još ako govorimo o ljudima koji su po prirodi ćutljivi, ponekad može biti veoma teško razaznati kakva su njihova osećanja. Zato je sigurno svako od nas bar jednom postavio pitanje – kako da znam da li me voli ili ne, ako ništa ne govori?

Svi smo čuli da su dela važnija od reči, a čini se da je ova izreka ideja vodilja mnogim muškarcima, koji će neke važne stvari i emocije radije izraziti delima nego rečima. Od raznih signala do govora tela i neverbalne komunikacije, sve su to naizgled male stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Možda se ranije opekao i želi da ide sporije, možda vam ne govori jer se plaši odbijanja, možda nikada ranije nije rekao „volim te“ ili je samo pod pritiskom. Mnogo je razloga zašto još nije izgovorio te dve magične reči, ali velika je šansa da vam je već pokazao da vas voli na razne načine. Muškarci ponekad mogu biti komplikovani, ali ako on radi ovih osam stvari, to su sve znakovi da vas voli, samo još nije spreman da vam to kaže.

Vaši poljupci su dugi i strastveni

Ko ne voli divan, strastven i dug poljubac? Ako ih on stalno inicira i osećate strast svaki put kada to uradi, jasno je da se radi o nečem mnogo većem od samog uzbuđenja kada je sa vama – to je jedan od načina na koji vam pokazuje da vas voli.

Smeši se nakon što vas poljubi

Svi umemo slatko da se osmehnemo nakon što poljubimo nekoga u čijem društvu uživamo, ali kada je u pitanju osoba koju volimo, ne skidamo taj osmeh sa lica i zračimo kao nikada ranije. Dakle, ako ga nakon vašeg poljupca uhvatite kako se iskreno i široko osmehuje, to je odličan znak da uživa u vašem društvu i da vas voli.

Pažljivo vas sluša

Iako možda ne govori mnogo kada je u pitanju vaša veza i njegova osećanja o njoj, činjenica da pažljivo sluša kada razgovarate je neverovatno značajna. Može se nagnuti bliže kada razgovarate o važnim temama ili klimati glavom kada nešto kažete, pokazujući koliko mu vaše reči znače.

Zove vas ili vam šalje poruke bez razloga

Ovo je nešto što ne rade svi ljudi kada su zaljubljeni, pa nemojte to shvatati lično ako on nije taj tip osobe. Međutim, ako to čini, to je znak da mu je prijatno sa vama u neromantičnim situacijama, kao i u onim očigledno romantičnim i da misli na vas tokom čitavog dana i želi da vam to stavi do znanja pozivom ili SMS-om.

Ostvaruje čest kontakt očima

Kada ste napolju sa prijateljima ili u nekoj drugoj situaciji, a niste jedno pored drugog, da li vas on često gleda u oči i osmehuje vam se? Na ovaj način pokazuje kako, čak i kada vas dvoje radite različite stvari, on i dalje želi da znate koliko mu je stalo do vas.

Voli da provodi vreme sa vama

Ako primetite da voli da radi sve sa vama, čak i najtrivijalnije stvari, ovo može biti veoma dobar znak. Na primer, umesto da dođe samo na večeru, on bi radije otišao u kupovinu namirnica sa vama kako biste vas dvoje zajedno napravili obrok. Takve jednostavne "domaćinske" stvari pokazuju da je ozbiljan prema vama.

Kupuje vam dobro promišljene poklone

I ne, ne mora to da bude komad nakita ili neki drugi skupi poklon. Ali činjenica da se trudi da pronađe nešto što će vam se dopasti i što zaista odgovara vašoj ličnosti znači da mu je jako stalo do vas.

Stalno vas dodiruje

Kada ste u javnosti, da li vam stavlja ruke na leđa da bi vas držao blizu? Da li vas drži za ruku dok sedite jedno preko puta drugog u restoranu? Takva nasumična bliskost kroz dodir pokazuje da želi da održi fizički kontakt, koji ne mora da bude seksualan, već samo dokaz da vas voli.

Izvor: Žena.rtl.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još