NOVI VLASNIK OTKRIO PLANOVE: Selo Salto de Kastro u Španiji prodato za 260.000 evra

Selo Salto de Kastro, u blizini grada Zamora na severozapadu Španije, koje se prodavalo za 260.000 evra, našlo je kupca. Novi vlasnik želi da izgradi seoski hotel i pretvori ga u turistički kraj.

Sa 44 kuće, kafanom, crkvom, školom, pa čak i hotelom sa vešernicom i trpezarijom, ovo selo je privuklo pažnju graditelja iz Toleda Oskara Toresa, piše lokalni list "Diario de Castilla y Leon".

Salto de Kastro ukupno ima izgrađenih 6.600 kvadratnih metara, zauzima površinu od 7,8 hektara, a cena kvadratnog metra je 39 evra, navodi sajt "Idealista".

Na ovom mestu se nalazi i stara kasarna policije, bazen i sportski tereni. Selo je sredinom 20. veka sagradio Ibedrola, da bi obezbedio smeštaj za radnike koji su radili na izgradnji brane Kastro. Nakon što su pripadnici policije premešteni u drugu oblast, a ostali stanovnici otišli, selo je napušteno i nenaseljeno od 1989. godine.

Pre četiri-pet godina, selo Salto de Kastro stavljeno je na prodaju za 6,2 miliona evra, ali od tada nije urađeno ništa dok cena dok nije smanjena na 260.000 evra. Ipak, početkom novembra ova cifra porasla je za 20.000 zbog interesovanja potencijalnih kupaca.

Trenutno se nalazi na crvenoj listi baštine "Hispania Nostra", što znači da je njena infrastruktura u prilično lošem stanju. Selo je pretrpelo uništavanje brojnih objekata.

Među atrakcijama, ističe se činjenica da je deo prirodnog parka "Arribes del Duero", zaštićenog prirodnog područja.

Selo se graniči sa Portugalom i udaljeno je 53 kilometra od glavnog grada Zamore.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.