JESENJI KOLORIT: Koje su najbolje boje za dame sa neutralnim tonom kože?

Promena godišnjeg doba i prelazak iz leta u jesen, pored kiše i tmurnih dana, donosi i šareno lišće, boje, a samim tim i izgranje modom. Ovo je savrešena prilika da izvučete omiljenu kožnu jaknu, čizme i pletiva.

Boje su karakteristične za jesenji period, pa dajte sebi oduška i ove sezone ponesite one koje do sada možda niste. Nijansa vaše kože igra ključnu ulogu u bojama koje odaberete. Iako postoji mnogo saveta o najboljim bojama odeće za svaki ton kože, generalno se podrazumeva da ljudi sa neutralnim tonovima kože imaju više mogućnosti – sve dok izbegavaju veoma svetle boje.

Probajte prigušenu žutu, tamnocrvenu i zelenu

Prigušena žuta, zelena, tamnožuta i braonkasta su sjajne boje za igru ove jeseni ako imate neutralan ton kože. Kada nosite belo, uverite se da je kremastiji ton, jer sve što je previše svetlo trebalo bi da izbegavate. Preko ležerne haljine ponesite tamnocrveni kardigan, žuti kaput preko vašeg omiljenog para farmerki...

Jesen je savršena između sezona, što je upravo ovaj period, kada nam nije mnogo hladno da možemo da smanjimo slojeve. Zato se još uvek ne odričite letnjih haljina, već ih ponesite uz džemper i spojite cvetne nijanse sa lišćem napolju.

Univerzalna jesenja boja

Srećom, tradicionalna i privlačna jesenja nijansa crvene dobro funkcioniše na svim tonovima kože. Oni sa neutralnim tonovima kože bi trebalo da biraju prigušenije tonove nijanse, poput bordo ili kestenjaste.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još