RECEPT DANA: Slatki kolačići od bundeve

Sastojci:

- 1 i po šolja brašna
- 1 kašičica vinskog praška za pecivo (cream od tartar)
- 1 kašičica cimeta
- ¾ kašičice sode bikarbone
- ¼ kašičice praška za pecivo
- 10 kašika putera
- ½ šolje smeđeg šećera
- 1/3 šolje pirea od bundeve
- ¼ šolje + 1 kašika šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ½ kašičice soli
- 12 karamel bombona
- 1 i po kašičica začina za pitu od bundeve (pumpkin pie spice)

Priprema:

U posudi srednje veličine sjediniti brašno, vinski prašak za pecivo, cimet, sobu bikarbonu i prašak za pecivo, pa ostaviti po strani. U manji tiganj staviti 8 kašika putera i pržiti na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. Prebaciti zatim u veću posudu i dodati preostale dve kašike putera.

U istu posudu zatim sipati smeđi šećer, pire od bundeve, ¼ šolje šećera, ekstrakt vanile i so. Mešati dok se sve ne sjedini. Dodati zatim suve sastojke mokrim i sve sjediniti. Prekriti posudu plastičnom folijom i odložiti u frižider na pola sata.

Zagrejati za to vreme rernu do 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. U manjoj činiji ili na tanjiru pomešati preostalu kašiku šećera sa začinom za pitu od bundeve. Od testa iz frižidera napraviti oko 12 loptica i u sredinu svake staviti po jednu karamel bombonu. Lopticu stisnuti između dlanova i od nje napraviti deblji disk.

Tako dobijene diskove uvaljati u mešavinu šećera i začina za pitu od bundeve pa poređati po plehu. Peći oko 15 minuta i ostaviti da se ohlade oko 10 minuta, pre služenja.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još