SAZNAJTE SVE O NJEGOVOJ MAJCI: Horoskop otkriva kakva je vaša svekrva

Možda ćete ostati zatečeni kad shvatite da je vaša svekrva sasvim drugačija od one kakvom se na početku predstavila. Otkrićete njene lepe strane, ali i mane.

Astrologija vam otkriva kakva je karakterno vaša svekrva i šta možete od nje očekivati.

Ovan - sa njom su vam potrebni dobri živci

Svekrve Ovnovi nisu zle i njoj lakše možete oprostiti što ponekad nema takta. Zna da bude svojeglava i voli da prigovara, pa je teško možete uveriti da u nečemu nije u pravu. Energična je i lako plane, ali to kod nje na sreću ne traje dugo. Vaš odnos s njom biće sve, samo ne miran.

U pitanju je energična i borbena žena koja nikad neće dati da neko govori protiv vas. Uzeće vas pod svoju zaštitu i čuvati.

Ceniće vašu direktnost jer je i sama takva, stoga u razgovoru s njom ne okolišajte. Brzo će primetiti sve vaše mane na koje će vas upozoriti za vaše dobro, ali pazite ako počnete da upućujete na njene - činite to s taktom i dozom humora. Neposredna je i iskrena i uvek će priznati ako je u nečemu pogrešila. Ali, istovremeno je i jako uvredljiva, pa s njom morate imati dobre živce i biti popustljivi.

Bik - Znaće da vas uteši i savetuje

Nema tvrdoglavije i upornije osobe od nje. Drži svoju reč i obećanje, ne menja navike i čuva ono što poseduje. Kad jednom uđete u njen dom, trebaće joj vremena da se prilagodi vama, kao i vi njoj. Ali, kad jednom osvojite njeno srce, u njoj ćete imati veliku pomoć i oslonac. Niko vas kao ona neće znati tako dobro da vas uteš kad ste u nevolji ili vam dati mudar savet kad vam zatreba.

Možda će biti ljubomorna što s vama deli svog sina, ali nemojte joj to nikad otvoreno zameriti. Često će vam na živce ići njena prevelika tvrdoglavost i staromodni saveti. O svemu će vas savetovati, što će vam neopisivo smetati, ali kad vam zatreba njena pomoć, biće najsrećnija što može da pomogne. Ako ste bolesni, negovaće vas i brinuti kao da ste njeno dete.

Blizanci - nezamenljiva je u čuvanju dece

Svekrva ovog znaka znaće da vas zabavlja i nasmeje. S njom vam nikad neće biti dosadno, ali morate da računate na njenu površnost i nedoslednost. Često je rastresena i na sto strana, pa lako zaboravi šta je obećala ili šta je trebalo da uradi. Istina je da ne mari mnogo za detalje, ali niko kao ona ne može tako brzo i tačno da oceni ono što je bitno u nekoj stvari ili situaciji.

Ipak, zna da bude jako naporna u ogovaranju svojih komšija, rodbine i prijatelja, a ni vi nećete biti toga pošteđeni. Svuda voli da zabada nos, pa će vas tako propitkivati šta ste kuvali ili vam davati savete koje niste ni tražili. Upućena je u vaš život do najsitnijih detalja, ali biće vam nezamenljiva u čuvanju dece s kojom će se zabavljati onako kako to samo ona zna – razigrana poput malog deteta.

Rak - drži do porodice i tradicionalnih vrednosti

Srdačna je i ljubazna pa će mnoge snaje u njoj naći drugu majku. Budite sigurni da će vas uvek dočekati topli ručak kad se umorni vratite s posla, deca će biti zbrinuta, a kuća čista. Biće zaštitnički raspoložena prema vama i nikad neće dopustiti da vas neko ogovara. Ali, zato je ništa neće sprečiti da prekopava po vašem životu - sve želi da zna i stalno dosađuje svojim savetima i uplitanjem u vaš život.

Jako drži do porodice i tradicionalnih vrednosti, pa ćete morati da se pomirite s time da će neke njene životne navike i pravila postati i vaše. Pazite se njene osetljivosti – zna danima da ćuti ako se naljuti. I nemojte nikad ništa govoriti protiv njenog sina – on joj je svetinja!

Lav - velikodušna, ali jako ponosna i gorda

Svekrva ovog znaka svideće vam se već na prvi pogled jer su njen optimizam i srdačnost zarazni. Cela će kuća biti ispunjena njenom pozitivnom energijom i zvonkim smehom. Ohrabrivaće vas i podticati kad u nečemu pokleknete i često će vam biti prava duševna hrana. Daće vam sve što ima, ali ne igrajte se s njenom gordošću i ponosom. Moraćete u mnogočemu da joj podilazite, što će vas koštati mnogo živaca i strpljenja.

Ona voli u svemu da bude u pravu – čak i kad to nije. Jednom kad izigrate njeno poverenje, trebaće joj dugo da vam oprosti. Voli da prima komplimente, pa u tome ne štedite, ali ni ne preterujte jer će prozreti kad niste iskreni. Nemojte ni da je ogovarate iza leđa, jer kad to sazna, neće biti nimalo blaga prema vama.

Devica – često prigovaraju i kritikuju

Od vas će očekivati urednost i pedantnost jer su svekrve ovog znaka žene koje drže do čistoće. Hodaće za vama i prstom upirati u prljave delove stana, a prigovaraće vam i kako kuvate, čistite ili se oblačite. Često zna da bude previše kritična i sitničava. Stalno upućuje i prigovara, ali istina je zapravo da jednostavno želi da pomogne, uputi na greške i nauči vas za vaše dobro i da vam da dobar savet.

Neka vas ne zavara njeno ponekad hladno držanje – kad vam treba uskočiti u pomoć, prva će to učiniti, a kad treba rešiti neki problem, zadiviće vas svojom logikom i mudrošću. Ali, računajte na njen težak i često depresivan karakter – teško joj je udovoljiti, ali ako joj pružite ljubav i ohrabrenje, dvostruko će vam vratiti.

Vaga - vole komplimente i lepe poklone

Svekrva ovog znaka sigurno će vas razmaziti. Znaće da vam ugodi na sve načine, ali i daće sebi dovoljno vremena da vas što bolje upozna. Znaće tačno gde ste "tanki" i u trenucima neslaganja to koristiti kao svoje najjače oružje protiv vas. Nemojte joj se zamerati niti biti oholi prema njoj. Ona ne voli svađu i grube reči, stoga s njom uvek lepo razgovarajte i ne podižite glas.

Možda će vam smetati njena neodlučnost, ali nemojte joj to zameriti - njoj samo treba malo više vremena da uzme u obzir sve aspekte nekog problema. Ona je veseljak i društvenjak, pa možete biti sigurni da neće imati ništa protiv vašeg društva u koji će se sigurno i sama odlično uklopiti. Obožava komplimente i darove, lepo cveće i kozmetiku- pa ne štedite na tome kad želite da je odobrovoljite.

Škorpija - zna sve vaše slabosti

Oštra je na jeziku i direktna, ali nije pakosna, što ne znači da to ne može i da postane. Ako vam nešto zamera, to će vam i reći, bez obzira na to koliko vas to bolelo. Ona ne voli okolišanja, ogovaranja i gubljenje vremena, tako da će vam odmah dati do znanja da s vama želi da ima iskren i otvoren odnos. Ne krijte ništa od nje, jer će savršeno pročitati svaku vašu skrivenu misao ili nameru.

Vrlo je požrtvovna, nikad joj ništa neće biti teško da učini za vas, ali i od vas će zahtevati isto. Zatvorena je i ne pokazuje svoje slabe tačke, ali budite sigurni da za sve vaše slabosti odavno zna. Zna da bude i neprijatna, naročito kad joj nešto nije po volji. Ako vas zavoli, u njoj ćete imati velikog prijatelja, ali ako ima nešto protiv vas, vaš odnos vrlo lako može da se pretvori u pravo bojno polje.

Strelac- vesela i puna energije

Ona je rođeni optimista. Možda će vam ponekad ići na živce njen razigrani tempo i neumornost, ali razoružaće vas snalažljivošću i inteligencijom. Gotovo da nema situacije koju ne zna da reši. Biće vam desna ruka u mnogočemu, uskočiti kad za nešto nemate vremena i nikad se neće žaliti da je umorna. Ali, traži puno zauzvrat, a to je vaša pažnja i razumevanje.

Pomalo je nestrpljiva i nagla, zna da bude brzopleta i prenosi sveže tračeve iz komšiluka, ali s njom nikad nije dosadno. Glavni je zabavljač na porodičnim okupljanjima. Puna je lepih planova za vas i njenog sina, ali pod uslovom da je i slušate. Ako vam se ne sviđaju njeni saveti i prevelika upućenost u vaš porodični život, obzirno joj to dajte do znanja.

Jarac - iskrena je i ne voli da okoliša

Nemojte da vas zavara njeno hladno i odmereno držanje - ispod takvog oklopa krije se žena velikog srca. Možda nije supermoderna svekrva, ali zato drži do tradicionalnih i moralnih vrednosti. Na nju je teško uticati i menjati je, pa nemojte to ni da pokušavate. Dopustite joj da živi onako kako je navikla i pre vas. Vrlo je iskrena i ne voli da okoliša - ono što joj kod vas ne odgovara reći će vam u lice, nikad iza leđa.

Pouzdana je, sigurno vas neće izneveriti ili vam okrenuti leđa, a rado će vam dati mudar savet. Oduševiće vas njena vrednoća, praktičnost i neverovatan smisao za organizaciju. Ali, voli da ima uvid u vaš život, finansije i troškove, pa kako je ona štedljiva po prirodi, to će isto očekivati i od vas.

Vodolija - osvojiće sve vaše prijatelje

Svekrva ovog znaka fasciniraće vas originalnošću i oštroumnošću. Otvoreno će govoriti i raspravljati o svim životnim temama i problemima s takvom pronicljivošću da ćete ostati zatečeni. Neće prigovarati ako loše skuvate jelo ili ako je kuća u neredu i neće imati ništa ni protiv vaših prijatelja. Štaviše, osvojiće ih svojom druželjubivošću i modernim pogledima, pa će na kraju ona biti glavna u vašem društvu.

Držaće do vas jednako kao i do svog sina, ne praveći pritom razlike. Voli svoju slobodu i trenutke samoće, pa ako se iznenada povuče u sobu, ne ometajte je. Ne pokušavajte da je menjate i postaćete odlični prijatelji.

Ribe - i dalje upravlja svojom decom

Držaće vas kao kap vode na dlanu, brinuti za vas i ugađati vam na svakom koraku. Nežna i sažaljiva, učiniće sve da vam olakša život. Prigrliće vas kao da ste njeno dete. Ponekad ćete primetiti da je tužna i neraspoložena i da će vam biti zahvalna ako pokažete razumevanje za njene česte promene raspoloženja. Čas je vesela i bezbrižna, čas setna i zabrinuta za ceo svet.

U njoj ima mnogo ljubavi i brižnosti. Ali, ono što vam može zasmetati jeste njena snažna vezanost za sina, pa nesvesno može i dalje da upravlja njihovim životima. Tome ćete morati da stanete na kraj, pa makar bili i grubi.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još