KO VOLI ČASOVE, A KO SE RADUJE ODMORU: Kako se ponašaju znaci Zodijaka u školi?

Pročitajte koji znaci Zodijaka su dobri učenici i na vreme ispunjavaju svoje školske obaveze, a koji stalno "zabušavaju" i više vole druženje i odmore.

Ovan

Ovaj znak je tvrdoglav, pa ne želi da uči ono što ga ne interesuje. Možda nema odlične ocene i ne može da se pohvali dobrim zalaganjem, ali najbolji je u fizičkom vaspitanju i redovno osvaja medalje na sportskim takmičenjima.

Bik

Bikovi su dobri u umetničkim predmetima, poput muzičkog i likovnog, dok im prirodne nauke slabije leže. Iako znaju da budu dobri u matematici, nikako ne vole hemiju i fiziku, mrze filozofiju jer im je nerazumljiva.

Blizanci

Toliko su svestrani i inteligentni da im sve ide od ruke, ali imaju širok spektar interesovanja. Sve ih zanima, no malo šta u tolikoj meri da bi se tome ozbiljno posvetili. Skloni su kampanjskom učenju, obično uče dan pred ispit. Često izađu nepripremljeni i improvizuju do prolazne ocene.

Rak

Rakovi su vredni i odgovorni i najviše žele da ih profesori vole. Odlično im leže predmeti poput istorije i književnosti, dok bi hemiju, matematiku i fiziku najradije zabranili.

Lav

Lavovi su rođene vođe, pa će brzo da se izbore za ulogu predsednika razreda. Učenje im je manje zanimljiv aspekt obrazovanja od napredovanja na društvenoj listi, ali će se potruditi oko toga ako procene da bi im dobre ocene mogu doneti korist.

Devica

Device su najveći štreberi Zodijaka. Nikada nisu odsutni s nastave, ne znaju za bežanje sa časova.

Redovno uče i pišu domaće zadatke, a za njih je karakteristično i da nikada ne dolaze nepripremljene na ispit. Najviše se nerviraju što drugi pokušavaju od njih da prepišu.

Vaga

Vage su popularne među profesorima i učenicima. Svi ih vole jer su lepe, ljubazne, umiljate i ne žele da se svađaju. Obično imaju dobre ocene, ali postoje neki predmeti koji su im jako naporni, poput biologije i hemije. Rado se učlanjuju u razne klubove i grupe jer su društveni.

Škorpija

Važe za pametne i talentovane učenike koji ne vole da slede pravila. Obično su dobri samo u predmetima koji ih zanimaju, poput hemije ili psihologije. Ovi samotnjaci retko učestvuju u u vannastavnim aktivnostima jer ne vole okupljanja u grupama.

Strelac

Strelčevi su radoznali i sve ih zanima, ali brzo izgube interesovanje. Odlično se snalaze u učenju stranih jezika I filozofiji, a vole i geografiju. Sa druge strane, prirodne nauke su im dosadne. Često učestvuju u debatnom klubu.

Jarac

Čak i ako nisu najpametniji, potrudiće se da imaju najbolje ocene. Od malih nogu su svesni da ih trud, rad i odricanje vode do uspeha pa će vredno učiti dok se njihovi prijatelji igraju i zabavljaju. Ozbiljniji su od vršnjaka, pa će tako pristupiti i školskim obavezama.

Vodolija

Izuzetno su inteligentne, ali ne spadaju u učenike s najboljim ocenama jer ne slede pravila i ne žele da uče ono što ih ne zanima. Privlače ih predmeti poput informatike, dizajna ili tehničke kulture, dok su im istorija i književnost mnogo dosadni, osim ako je reč o naučnoj fantastici.

Ribe

Ove umetničke duše najviše vole književnost, muzičko i likovno, a posebno se ističu u pisanju sastava i eseja. Brojke im nikako ne idu, pa obično imaju loše ocene iz matematike i fizike.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još