ZAPOČINJETE VEZU SAMO DA NE BISTE BILI SAMI: Pet znakova otkrivaju da niste spremni za novu romansu

Vaši prijatelji su u skladnim vezama, neki od njih su u braku i imaju decu, a vi ste singl jer još uvek niste pronašli odgovarajućeg partnera. Često se pitate da li ste spremni za vezu i u čemu grešite. Pročitajte najčešće razloge koji vam mogu pomoći da razumete zašto ste još uvek sami.

Ne možete da definišite zdrav odnos

Određivanje zdrave veze zahteva više od gledanja tuđih veza i pokušaja da "kopirate" njihov odnos. Takođe, to zahteva predanost, učenje o sebi i teretu koji donosite u vezu. Najpre odvojite vreme da istražite ko ste, zašto imate određena uverenja o odnosima i kako možete biti bolji partner.

Nedostaje vam smisao

Uspostavljanje smisla i vizije omogućava vam da imate ispunjen život, i da neutrališete broj neispunjenih odnosa i ljudi u vašem životu. Odvojite malo vremena i istražite svoje lične vrednosti. Tek kada saznate svoju svrhu i viziju, onda ćete živeti u skladu s tim.

Imate nezdrave granice u vezi

Čvrste granice znače da ćete verovatnije izbegavati intimnost i bliske odnose, a možda ćete biti opisani kao emocionalno odvojeni u vezi. Nijedan partner neće vezu s vama ako imate nezdrave granice.

Ako teško izgovarate "ne" svom partneru, čak i kada to ne želite, onda dozvoljavate da vas ne poštuje. Tek kada postavite zdrave granice, spremni ste za vezu.

Ulazite u vezu samo da ne biste bili sami

Usamljenost nije isto što i biti singl. Samoća se više odnosi na vaš odnos sa samim sobom. Da li volite sebe? Vodite li računa o svojim potrebama? Usamljenost će pomutiti vaše razmišljanje u vezi.

Žrtvujete svoje vrednosti i principe i nećete da raskinete kako ne biste bili usamljeni. Rešite svoju usamljenost pre nego što se emocionalno povežete s nekim.

Partneru ste samo "broj"

Ako znate da vaš partner pored vas ima i ljubavnicu i da ste mu samo "broj", vi ćete biti očajni i povređeni.

Zaslužujete partnera kojem ćete biti jedina žena u životu. Nekoga ko će da vas voli, poštuje, ceni i podržava.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još